10 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre îmbătrânire

10 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre îmbătrânire.

1. Multă cunoaștere

 

Bătrânețea este asociată cu "anii de aur" dintr-un motiv. A îmbătrâni are avantajele sale. În primul rând, te pricepi la ceea ce ai învățat. Aceasta se numește inteligență cristalizată și se îmbunătățește, chiar și atunci când ai 65 sau 70 de ani.

2. Devii mai atrăgător/atrăgătoare

 

Se pare că, la urma urmei, s-ar putea să nu devii ursuz/ă la bătrânețe. Probabil vei deveni mai agreabil/ă pe măsură ce îmbătrânești, cel puțin până la 60 de ani. Este, de asemenea, probabil să fii mai fericit și mai puțin înclinat să te enervezi. Oamenii de știință nu și-au dat seama exact de ce se întâmplă acest lucru, dar au unele teorii. Persoanele în vârstă ar putea să-și controleze mai bine emoțiile și să se concentreze mai mult asupra modului de a profita la maximum de viață.

3. Empatizezi mai ușor

 

Ești mai în ton cu emoțiile altora decât în ​​orice alt moment din viața ta. Această perspectivă asupra modului în care gândesc și simt alții îți poate face viața mai ușoară cu cei dragi și te poate ajuta să te înțelegi mai bine cu colegii de muncă.

4. Sex mai bun

 

Femeile mai în vârstă pot face sex mai rar decât atunci când erau mai tinere, dar acest puțin contează mai mult. Într-un studiu al femeilor de peste 40 de ani, cercetătorii au descoperit că satisfacția sexuală s-a îmbunătățit odată cu vârsta. Femeile peste 80 de ani au fost mai predispuse decât cele între 55 și 79 de ani să spună că sunt mulțumite în timpul sexului.

5. Viața poate avea nevoie de mai mult "gust"

 

Pe măsură ce îmbătrânești, medicamentele, bolile (răcelile, gripa, afecțiunile gingiilor etc.) și alergiile îți pot schimba simțul mirosului și gustul. Însă de asta există condimentele, uleiul de măsline, ierburile precum rozmarin și cimbru, usturoi, ceapă, ardei sau muștar. Stai departe de sare.

6. Fire de păr răzlețe

 

Cu timpul, părul de pe cap începe să dispară, dar poate apărea în cele mai ciudate locuri. Acest lucru poate însemna fire de păr mari în nas și urechi la bărbați. Femeile mai în vârstă pot observa fire mici pe bărbie. Acest lucru este cauzat de modificări ale hormonilor.

7. La revedere migrenelor

 

Odată ce ai atins 70 de ani, migrenele pe care probabil le-ai avut o mare parte din viața ta pot dispărea. Doar 10% dintre femei și 5% dintre bărbații de peste 70 de ani încă raportează migrene. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, unii pot prezenta migrene ca tulburări vizuale sau senzoriale fără durere.

8. Încredere în sine

 

Stima de sine crește pe măsură ce îmbătrânești, arată studiile, și crește odată cu bogăția, educația, sănătatea bună și ocuparea forței de muncă. Acest lucru se poate datora faptului că oamenii încep să aibă probleme de sănătate și încep să caute un nou scop după pensionare. Odată cu creșterea duratei de viață, a stilului de viață mai sănătos, oamenii devin mai încrezători să facă multiple activități distractive. 

9. Mai puțin stres

 

Adulții în vârstă raportează mai puțin stres decât omologii lor mai tineri, potrivit raportului anual al Asociației Psihologice Americane de Stres din America. Asta nu înseamnă că dispare. Problemele de sănătate și lipsa banilor încă determină apariția stresului. Dar 9 din 10 adulți în vârstă spun că pot gestiona stresul cauzat de problemele cotidiene.

10. Scazi în greutate

 

Cu cât trăiești mai mult, cu atât gravitația te trage în jos. Spațiile dintre oasele din coloana vertebrală - numite vertebre - se apropie mai mult. Acest lucru te poate face cu un centimetru mai scurt pe măsură ce îmbătrânești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel