11 motive pentru care poți să te îngrași, deși ai un stil de viață sănătos

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu spune că, deși multă lume are un stil de viață sănătos, kilogramele în plus apar, iar frustrarea crește. Potrivit doctorului Rădulescu, există 11 motive pentru care poți să te îngrași, deși ești atent la ce mănânci, bei și faci sport. 

"Motive evidente pentru creșterea în greutate sunt consumul de multe calorii sau reducerea activității fizice din viața ta. Cu toate acestea, unii oameni par să se îngrașe chiar și atunci când mănâncă sănătos și sunt foarte activi.

Am găsit câteva motive care te pot duce la creșterea în greutate fără ca tu să le iei în seamă:

1. Nu dormi suficient, de aceea poți apela seara târziu la ceva gustări, iar deprivarea de somn te face să îți fie foame mai des din cauza schimbărilor biochimice care se petrec în corpul tău.

2. Stresul, prin hormonul principal pe care îl determină, cortizolul, crește apetitul.

3. Tratamentul cu antidepresive.

4. Corticosteroizii (de exemplu tratament cu prednison), care cresc apetitul și retenția de apă. Pot duce la redistribuția grăsimii către față, spatele gâtului și abdomen.

5. Medicamente pentru migrene, diabet, hipertensiune, tulburare bipolară și schizofrenie.

6. Nu te grăbi să dai vina pe anticoncepționale, deși e un lucru comun pe care îl auzi, însă nu există date care să dovedească această legătură. Pot însă să crească retenția de apă.

7. Hipotiroidismul – care poate să dea creștere în greutate, senzație permanentă de frig și oboseală.

8. Menopauza, care duce la încetinirea metabolismului

9. Sindromul Cushing, care poate exista dacă organismul tău produce mult cortizol sau iei medicamente pentru artrită, lupus sau astm.

10. Sindromul ovarelor polichistice, care poate duce la rezistență la insulină, ceea ce determină creștere în greutate.

11. Ai renunțat la fumat, iar asta îți determină senzație de foame, pofte frecvente de snackuri, iar metabolismul tău poate să fie încetinit.", a scris medicul Vasi Rădulescu pe blogul său. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel