15 alimente pe care să nu le ai niciodată în bucătărie: sunt cele mai nesănătoase!

Sucuri
Iată o listă de 15 alimente care sunt nesănătoase și îngrașă, sau fac ca dieta noastră să fie în zadar.

Iată 15 alimente care vă vor strica dieta, atunci când vreți să slăbiți.

1 fructe uscate

Fructele uscate ar putea părea o modalitate inteligentă de a avea la îndemână o gustare sănătoasă, deoarece este mult mai ușor să transporți o cutie mică de acestea decât o salată de fructe întreagă. Dar, când sunt uscate, fructele nu mai au apă și, deci, sunt mai concentrate. Deci, o prună va face cât mai multe prune și puteți mânca cinci prune uscate mai repede decât puteți mânca cinci prune și puteți obține o lovitură uriașă de zahăr .

2 gustări cu conținut scăzut de grăsimi

Nu cădeți în capcana acestei formulări inteligente! Alimentele cu conținut scăzut de grăsimi sunt pur și simplu nepermise. Multe sunt etichetate cu conținut scăzut de grăsimi, dar sunt pline de ingrediente nesănătoase - deoarece sunt atât de procesate - cum ar fi zaharuri adăugate, uleiuri vegetale și conservanți artificiali. 3 3 Iaurt aromat

Problema cu iaurturile aromate este că pot avea la fel de mult zahăr ca un suc la doză, mai ales când vine vorba de opțiunile care vin cu fructe. Înotă în mai mult zahăr! Aceasta nu este o modalitate ideală de a începe ziua. În schimb, este mai bine să cumpărați iaurt simplu și să adăugați doar fructe proaspete și câteva nuci.

4 Granola

O altă mâncare aparent sănătoasă care poate fi înșelătoare, Granola. Din nou, totul se reduce la zahăr. "Anumite granole pot conține de fapt mai mult zahăr și calorii decât cerealele procesate. Evitați granola care conțin mai mult de 6 grame de zahăr pe porție și mărcile care utilizează arome și îndulcitori artificiali", a declarat dieteticianul înregistrat Jillian Kubala.

5 fursecuri de orez

Fursecurile de orez ar putea părea o gustare perfect inofensivă, dar nu se întâmplă prea multe cu ele din punct de vedere nutrițional. Nu au multe fibre și proteine ​​și sunt cunoscute pentru că au un indice glicemic (GI), care măsoară cât de repede crește sângele ca răspuns la alimente.

Practic, îți va fi foame din nou în cel mai scurt timp.

6 Fulgi de ovăz ambalați

Dacă pregătiți singur fulgi de ovăz cu niște ovăz tăiat și fructe proaspete, sunteți în drum spre un mic dejun sănătos și plin de viață. Problema cu varianta ambalată a produsului, care este gata în câteva minute. Nu este în niciun caz cel mai bun produs, deoarece conține zaharuri adăugate care pot sigila energia și, în cele din urmă, vă fac mai înfometați mai repede.

7 smoothie-uri îmbuteliate

Smooth-urile de tip Grab-and-Go par grozav în teorie. Sunt o modalitate convenabilă și gustoasă de a vă aduce fructele pentru o zi, dar, din nou, zahărul îl strică. Acesta este cazul încă o dată cu smoothie-urile medii care conțin între 30 și 60 de grame de zahăr. Ești mult mai bine să-ți faci propriile smoothie-uri și să controlezi ingredientele pe care le folosești!

8 sucuri acidulate

Acesta ar trebui să sune ca o nebunie, dar băuturile răcoritoare nu ar trebui să fie niciodată consumate. Pe lângă cantitatea astronomică de zahăr, care face dificilă menținerea nivelului sănătos de glucoză și insulină pentru organism, consumul de sucuri poate duce la creșterea în greutate (datorită siropului de porumb bogat în fructoză), potrivit unui studiu din The American Journal of Clinical Nutrition.

9 Agave

Despre Agave s-a spus adesea că este alternativa mai bună la zahăr, dar chiar nu este. Este bogat în fructoză, care poate provoca colesterol ridicat și grăsimi în zona  burții. Da, provine dintr-o plantă, dar are o valoare nutrițională mică sau deloc.

10 Cereale procesate

Cel mai probabil puteți ghici care este problema cu aceste cereale procesate. Da, este tot zahărul! Dacă aruncați o privire asupra etichetelor nutriționale, acest aliment pentru micul dejun este adesea bogat în calorii, grăsimi și carbohidrați.

Cel mai bun pariu este să vă începeți ziua cu o proteină precum ouăle, astfel încât să rămâneți plin, energic și concentrat, în loc să consumați mult zahăr. Nu este de mirare că se află pe lista celor mai proaste alimente pentru micul dejun cu care nu ar trebui să-ți începi ziua niciodată!

11 Carne Deli

Alimente procesate din nou! Carnea Deli este plină de sodiu și substanțe chimice pe care nu le-ați ingera dacă mâncați carne pură, deoarece acestea sunt adesea conservate sau tratate cu nitrați. Și nitrații au fost legați de un risc crescut de anumite tipuri de cancer.

12 Nutella

Da, această cremă este făcută din alune, dar nu lăsați aspectul acesta să vă păcălească. Nutella pare sănătoasă, așa cum poate fi untul de alune, dar lista ingredientelor este plină în cea mai mare parte cu zahăr și ulei de palmier, cu 21 de grame de zahăr la o singură porție. Lăsați acest lucru pe raft și departe de felia de pâine prăjită!

13 Ketchup cumpărat din magazin

S-ar putea să nu vă așteptați la asta, deoarece roșiile pe care le-ați gustat ați crede că sunt destul de dulci, dar ketchup-ul cumpărat în magazin este, de fapt, plin cu zahăr și alte ingrediente artificiale.

14 brioșe

Brioșele par inofensive și ele, dar sunt la fel de rele ca prăjiturile. Unele sunt chiar mai bogate în calorii decât cupcake-ul mediu mat - care conține foarte mult îndulcitor! În afară de cantitatea ridicată de zahăr datorită siropului de porumb bogat în fructoză, multe brioșe ambalate au, de fapt, ulei de soia și multe alte chimicale, ceea ce este o problemă pentru talie și sănătatea generală.

15 covrigi

Covrigii tind să aibă reputația de a fi o alternativă mai bună la chipsurile de cartofi, dar sunt la fel de sărați. În plus, covrigii sunt, de asemenea, din carbohidrați rafinați. Deci, ce fac ei? Ei bine, vă determină creșterea nivelului de zahăr din sânge și abia dacă există fibre, proteine ​​sau grăsimi sănătoase, această gustare nu face nimic pentru a vă ține de foame.

Sursa, AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel