3 alimente care te vor ajuta să alungi tristețea și să ai o stare de spirit mult mai bună

Ciocolata cu multă cacao conține magneziul de care are nevoie organismul. Foto. Pixabay
Studiile au arătat că emoțiile provocatoare, cum ar fi stresul și tristețea, pot duce la consumul de alimente care oferă un sentiment de confort și consolare. Dar, în egală măsură, ceea ce consumăm poate avea un impact subtil sau chiar semnificativ asupra modului în care ne simțim.

Diferitele alimente nu numai că ne hrănesc și ne alimentează corpul, dar pot avea și proprietăți de tip antidepresiv care ne afectează sănătatea creierului și bunăstarea emoțională, potrivit unui studiu de revizuire din World Journal of Psychiatry.

Deși cercetările privind legătura dintre factorii alimentari și depresie sunt încă neconcludente, Harvard Health Publishing, există numeroase rapoarte anecdotice și un număr tot mai mare de dovezi care sugerează că anumiți nutrienți pot contribui la prevenirea și tratarea tulburărilor psihologice. 

Se spune adesea că dieta occidentală tinde să fie lipsită de acești nutrienți, spre deosebire de dieta mediteraneană, care are o abundență de vitamine și grăsimi sănătoase. Și, deși consumul acestor alimente nu vă poate ridica imediat starea de spirit, ele pot avea un rol indirect care face o diferență substanțială pe termen lung. Iată câteva alimente pe care să le strecori în dieta ta dacă vrei să atenuezi tristețea și să promovezi o stare de spirit mai bună.

Ciocolată

Mult timp prezentată ca fiind "drogul fericirii", ciocolata nu vă pune zâmbetul pe buze doar pentru că are un gust delicios, spune Academia Australiană de Știință - ea conține un sortiment de substanțe chimice care vă înveselesc. Teobromina și feniletilamina sunt stimulente ușoare care se găsesc în cacao și care au un efect înălțător asupra stării tale de spirit. Acesta din urmă se întâmplă să fie, de asemenea, unul dintre compușii eliberați de corpul tău atunci când te îndrăgostești, declanșând acel sentiment de amețeală și exaltare.

Citește contonuarea pe Spectacola și află care sunt celelalte două alimente care îți readuc buna dispoziție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel