4 beneficii surprinzătoare ale uleiului de pește

Ulei de pește
Uleiul de pește este cunoscut pentru susținerea sănătății cardiovasculare și a bunăstării generale. Cu toate acestea, administrarea zilnică a unui supliment omega-3 ar putea avea beneficii suplimentare pentru sănătate de care s-ar putea să nu știi. 

1. Sănătatea musculo-scheletică

Știi sentimentul de durere pe care îl ai a doua zi după un antrenament greu? Omega-3 te poate ajuta! Uleiul de pește contribuie la reducerea durerii și rigidității musculare induse de efort, precum și la recuperare în urma deteriorării musculare provocate de efort.

2. Sănătatea ochilor

Vederea se poate degrada odată cu vârsta, dar dacă ești îngrijorat de sănătatea ochilor, o doză zilnică de omega-3 te poate ajuta. Omega-3 este concentrat în retină și poate ajuta la menținerea funcției sănătoase a ochilor.

3. Funcția cognitivă

Uleiul de pește este esențial pentru dezvoltarea și funcționarea creierului. Pe măsură ce îmbătrânim, suntem mai predispuși să avem lacune de memorie ușoare. Suplimentarea cu Omega-3 a fost legată de îmbunătățirea memoriei la adulți, precum și de reducerea declinului cognitiv în populațiile sănătoase, care îmbătrânesc.

4. Stare de spirit sănătoasă

Să te simți bine mental este la fel de important ca starea fizică bună. Din fericire, omega-3, în special EPA, poate îmbunătățiți starea de spirit. Pe lângă vitamina D, acizii grași omega-3 EPA și DHA joacă un rol în sinteza, eliberarea și funcționarea serotoninei în creier. Lucrând împreună, pot ajuta la susținerea funcției creierului și a dispoziției. Cercetările emergente indică faptul că acizii grași omega-3 au potențiale beneficii pentru pielea și păr. 

Citește și Mai mult decât un număr: diferența dintre Omega-3, -6 și -9

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel