4 motive pentru care gazele intestinale miros insuportabil

Mirosul urât poate fi semn de infecție. Foto: Pexels
Anumite alimente, dar și unele medicamente pot cauza flatulență.

”Sistemul digestiv este principala modalitate a organismului de a absorbi substanțele nutritive”, spune Shilpa Ravella, MD, gastroenterolog la Columbia University Medical Center din New York City. Unul dintre procesele zilnice ale sistemului digestiv este eliminarea gazelor intestinale. Uneori, acestea pot avea un miros insuportabil. Iată câteva cauze:

1. Alimente bogate în sulf - carne, ouă, usturoi, vinurile care au sulfiți și fructele uscate conservate cu dioxid de sulf.

2. Medicamentele - unele suplimente alimentare, chiar și cele pentru problemele stomacale, vă pot afecta mișcările intestinale, spune dr Ferraz Valles. Medicamentele antiacide, medicamente pentru diaree, medicamente pentru chimioterapie, multivitamine și suplimente de fibre pot provoca modificări ale frecvenței flatulenței și ale mirosului.

3. Intoleranța la lactoză - ar putea fi problema. ”Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii pot suferi de gaze excesive este intoleranța la lactoză”, spune Ferraz Valles. 

4. Dezechilibru al microbiomului intestinal - ”Dezechilibrele bacteriene pot provoca cu siguranță gaze excesive și urât mirositoare”, spune dr. Ravella. Oamenii cu diversitate bacteriană scăzută în intestin (care pot fi cauzate de utilizarea frecventă, excesivă de antibiotice sau de o dietă săracă în fibre și bogată în produse de origine animală) se confruntă adesea cu această problemă, spune dr. Ravella. Totuși, un alt vinovat obișnuit este creșterea excesivă a bacteriilor intestinale subțiri, cunoscută și sub numele de SIBO, spune ea, potrivit Spectacola.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel