4 motive pentru care să nu excludeți ceapa din dieta voastră
Autor: Adisa Codruț pe 13 sep, 22:57 | Practic și util

Ceapa este un aliment bogat în vitamine, minerale și fibre.

Ceapa are o sumedenie de beneficii pentru sănătate:

* risc mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral - ceapa conține compuși organici de sulf, care sunt motivul pentru care ceapa are un gust și un miros atât de ascuțit și puternic. Compușii organici ai sulfului contribuie la reducerea nivelului de colesterol din corpul dumneavoastră și pot ajuta la descompunerea cheagurilor de sânge, reducând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral; ar fi bine să consumați ceapa crudă, mai degrabă decât gătită.

* ajută la controlul diabetului - atât quercetina, cât și compușii organici ai sulfului din ceapă promovează producția de insulină, făcându-i o alegere vegetală utilă pentru cei cu diabet.

* risc mai mic de Alzheimer - flavonoizii provin din plante și se găsesc în special din abundență în ceapă. Un studiu a constatat că cei care consumă o dietă pe termen lung bogată în flavonoizi își scad riscul de a suferi de boala Alzheimer. Ceapa este, de asemenea, o sursă bună de: vitamina C, vitamina B6, potasiu, mangan, cupru.

Un efect negativ al consumului de ceapă este că poate afecta mirosul corporal. Când corpul descompune compușii de sulf găsiți în ceapă, aceștia pot reacționa la transpirația de pe piele, creând ceea ce este considerat în general a fi un miros neplăcut al corpului. Pentru cei cu sindrom de colon iritabil, ceapa poate crește balonarea, arată webmd.

Practic și util Vezi toate articolele