4 rețete italiene sănătoase, care sunt surprinzător de ușor de realizat

Mâncarea italiană te-ar putea face să te gândești doar la pizza și paste, însă bucătăria italiană înseamnă mai mult de atât. 

Iată câteva exemple de rețete sănătoase, care sunt surprinzător de ușor de realizat.

Pere coapte la cuptor, asezonate cu castane 

 

Prăjirea perelor conferă o aromă profundă și bogată. 

Ingrediente: unt nesărat, ovăz laminat, castane prăjite, făină integrală de grâu, zahăr brun deschis, scorțișoară, sare kosher, ulei de rapiță, pere, oțet balsamic, iaurt simplu fără grăsimi.

Taie perele în două și asezonează-le cu ingredientele de mai sus. Bagă la cuptor.

Calorii: 304

Cod cu fenicul și roșii

 

Combinația de fenicul și roșii este minunată pentru digestie.

Ingrediente: roșii cherry, măsline kalamata, usturoi, lămâie, oregano, sare kosher, ulei de măsline, fenicul, vin alb sec, cod

Pune feliile de cd într-o tavă, adaugă vinul, asezonează carnea de pește cu roșii, măsline, usturoi, oregano, sare, fenicul și stropește cu ulei de măsline. Bagă la cuptor. 

Calorii: 320

Pâine crocantă cu ciuperci

 

Ciupercile sunt pline de substanțe nutritive și îi conferă acestei pâini o aromă bogată.

Ingrediente: ulei de măsline, ciuperci proaspete, miere, oțet balsamic, brânză ricotta, ierburi dulci mixte, usturoi, pâini cu cereale integrale, sare de mare

Bagă feliile de pâine la cuptor, preț de câteva minute, pentru a deveni crocante. Scoate bruschetele și pune deasupra ciuperci, bucățele de ricotta, usturoi, sare, puțină miere, oțet balsamic și ierburi. 

Calorii: 164

Linguini cu scoici

 

Acest fel de mâncare clasic are o aromă demențială și primește un stimul nutritiv de la lămâie și pastele din grâu integral.

Ingrediente: linguini, suc de lămâie, ulei de măsline, usturoi, piper roșu zdrobit, scoici mici, vin alb sec, sare kosher, mentă proaspătă

Calorii: 446

Fierbe pastele conform instrucțiunlor de pe ambalaj, asezonează-le după gust, adaugă scoicile (fierte în prealabil), pune vin alb și bagă-le la cuptor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel