3 utilizări ale oțetului la care nu te-ai fi gândit
Autor: Adisa Codruț pe 13 sep, 21:52 | Practic și util

imagine cu rol ilustrativ

Oțetul de mere are mai multe utilizări, nu doar cel culinar, în prepararea salatelor sau sosurilor.

Utilizări neobișnuite ale oțetului de mere:

* îndepărtează rugina - pune oțet de mere într-un recipient sau lighean dacă ai o unealtă ruginită de mari dimensiuni; lasă oțetul să-și facă treaba 20 de minute sau chiar mai mult dacă rugina a afectat în totalitate uneltele. La final, freacă uneltele folosind un burete de sârma pentru a îndepărta toate urmele de rugină; e indicat să vă curățați uneltele la final de vară, înainte să le depozitați.

* te scapă de urmele de sare de pe ghete - iarna, cizmele sau ghetele au urme de sare pe bocanci sau pe cizme din cauza sării aruncate în zăpada de pe drum; puteți curăța acele urme de sare cu ajutorul unei soluții de apă și oțet  jumătate apă, jumătate oțet; amestecați conținutul bine, pulverizați soluția pe un prosop de hârtie, iar apoi ștergeți ghetele.

* înlătură micile zgârieturi de pe mobilă - preparați o soluție din o treime oțet și două treimi ulei de măsline, amestecați foarte bine și folosiți o cârpă moale pe care o înmuiați în acea soluție obținută, apoi dați pe mobila zgâriată; o să observați, scriu cei de la cumsa, că zgârietura dispare, iar restul de soluție o puteți pune la salată.

De asemenea, un amestec de detergent lichid de vase și oțet de mere vă scapă de muște. Soluția trebuie să aibă: 5-10 ml de oțet într-un pahar, iar apoi câteva picături de detergent lichid de vase; astupă paharul cu o folie de plastic și găurește folia de 4-5 ori, iar prin aceste găuri muștele o să fie atrase de mirosul oțetului, iar detergentul de vase le va elimina.

 

Practic și util Vezi toate articolele