5,719 miliarde de vaccinuri COVID-19 administrate în lume. Țara care a terminat vaccinarea populației, ba chiar a vaccinat și turiștii!

Campanie vaccinare
Campanie vaccinare
Sursa: Bloomberg / 13 septembrie
Sursa: Bloomberg / 13 septembrie
Sursa: Bloomberg / 13 septembrie
Sursa: Bloomberg / 13 septembrie
  • Campanie vaccinare
  • Sursa: Bloomberg / 13 septembrie
  • Sursa: Bloomberg / 13 septembrie
În lume au fost administrate, până în acest moment, peste 5,719 miliarde de vaccinuri contra COVID-19. O țară a de pășit deja rata de vaccinare 100% după ce a vaccinat și din turiștii care i-au trecut granița. Surpriza e că Israel nu e pe primele locuri, așa cum se credea. 

Pentru că Israelul a fost prima țară care a început vaccinarea populației contra COVID-19, lumea încă se referă la ea ca fiind etalonul, dar nu este tocmai așa. Conform contorului Bloomberg, multe alte state au depășit Israel ca procent din populație deja vaccinată complet. Israel este pe locul 35 în topul țărilor cu cea mai mare rată de vaccinare. 

În lume au fost administrate până în cest moment 5.719.763.624 de vaccinuri COVID, cu o medie de administrare zilnică (calculată la 7 zile) de 34 de milioane de doze. 

Pe locul 1 ca rată de vaccinare completă se află micuțul stat Gibraltar, care are, conform Băncii Mondiale, 33.701 locuitori. Culmea e că el are o rată de vaccinare completă de 115%, și asta pentru că pe teritoriul lui s-au vaccinat și din străinii care au stat/călătorit/vizitat statul de la capătul continentului european. 

Pe locul ca rată de vaccinare a populației se află un alt stat turistic - Maldive - cu 84,7 % din populație deja vaccinată complet. El este urmat de Malta cu 84,3%, Qatar cu 79,4%, Singapore cu 79,1% și Portugalia, cu 78,8%. 

Dintre țările unde românii adoră să-și petreacă vacanțele, și unde avem și puternice comunități românești, Spania are 75,4% din populație deja vaccinată, Belgia cu 71,9%, Franța cu 71,3%, Irlanda 71,1%, Canada 68,7%, Italia cu 66,1% Germania cu 62,1%. Israelul are doar 61,2% din populație vaccinată complet. 

România se află la coada clasamentului, cu doar 26,8% din  populație vaccinată complet contra COVID-19. Iată tabelele: 

Sursa: Bloomberg / 13 septembrie

Sursa: Bloomberg / 13 septembrie

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel