5 băuturi care combat răcelile și susțin sistemul imunitar

Aceste 5 băuturi vă pot ajuta în susținerea sistemului imunitar și luptă cu de răceala și gripa.

Ceai fierbinte de lămâie și ghimbir

Lămâia și ghimbirul sunt pline de antioxidanți și vitamine, astfel încât să bei o ceașcă în fiecare zi poate fi bun pentru sistemul tău imunitar.

Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, la creșterea circulației sângelui, iar lămâile pot calma inflamațiile.

Pentru un sprijin suplimentar, ați putea presăra scorțișoară deasupra – aceasta oprește bacteriile să se înmulțească atât de repede.

Smoothie de pepene și mentă

Pepenele verde este un aliment care susține imunitatea, deoarece conține licopen.

În cazul în care ai nasul înfundat, menta te va ajuta să respiri mai ușor, deoarece conține mentol.

Smoothie cu fructe de pădure

Fructele de pădure sunt foarte bune, deoarece sunt pline de vitaminele de care are nevoie corpul. Puteți combina căpșuni cu zmeură și afine sau le puteți amesteca cu alte tipuri de fructe pentru o masă și mai hrănitoare.

Suc de portocale sau grapefruit

Un pahar de suc de citrice în fiecare dimineață cu micul dejun vă va oferi corpului o cantitate de vitamina C atât de necesară, care îl va ajuta să combată orice infecție.

Dacă nu îți plac citricele, un pahar de suc de roșii este o alternativă bună, deoarece roșiile sunt bogate și în vitamina C.

Suc de kale, broccoli și spanac

Legumele verzi reprezintă cele mai nutritive alimente. Acestea conțin lor luteină, izoflavini, vitamina K și o serie de substanțe care favorizează sănătatea inimii, a sistemului osos, dar și a vederii. Legumele verzi sunt, de asemenea, bogate în folat și acid folic, care ajuta la prevenirea defectelor la naștere și a problemelor congenitale la femeile însărcinate.

Cruciferele, precum broccoli, spanac sau varza de Bruxelles susțin un sistem imunitar puternic și reduc simptomele depresiei. Varza Kale este bogată în vitamina B6, calciu, magneziu și potasiu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel