5 beneficii MIRACULOASE ale uleiului de in. Cancer, boli de inimă și boli digestive

Uleiul de semințe de in. Foto: Pixabay
Unul dintre principalele beneficii ale uleiului din semințe de in este că poate ajuta la diminuarea inflamației, dar există atât de multe alte utilizări legate de sănătate. Acest ulei simplu poate face atât de mult pentru corpul uman și merită să îl incluzi în dieta ta zilnică.

Uleiul de in este un ulei obținut din semințele uscate ale plantei de in. La fel ca alte uleiuri, este eliberat prin presarea acestor semințe.

Motivul pentru care acest ulei este atât de sănătos este că el are o concentrație mare de acizi grași omega-3. Este posibil să știți deja că omega-3 sunt importante pentru sănătatea generală și funcția corpului și că susțin sistemul cardiovascular, pulmonar, imun și respirator.

Avem nevoie de omega-3 pentru a funcționa corect. Acești acizi grași se găsesc în alimente cum ar fi nucile, semințele, peștele și soia, precum și în anumite, dar concentrația ridicată a acestora în uleiul de semințe de in ne va ajuta să obținem mai multe dintre ele și mai ușor.

Uleiul de in are și alte componente care ne îmbunătățesc sănătatea generală. Include proteine care ajută la scăderea factorilor de risc pentru bolile de inimă. Fibra din el ajută la combaterea constipației. Uleiul de in are, de asemenea, în conținutul său minerale de care organismul nostru are nevoie, cum ar fi calciu, magneziu și fosfor. Și, nu în ultimul rând, uleiul de semințe de in conține compuși fenolici care ne ajută să ne protejăm de cancer.

Iată beneficiile ale pentru sănătate

1. Reducerea inflamației

Potrivit cercetărilor (link direct studiu), uleiul de semințe de in poate acționa pentru a reduce inflamația, care poate ajuta persoanele care suferă de durere. Se crede că, datorită conținutului de acizi grași omega-3, poate fi chiar la fel de eficient ca uleiul de măsline. Potrivit unui studiu (link direct studiu), se pare că are un efect imens asupra persoanelor obeze.

2. Reducerea creșterii celulelor canceroase

Oamenii caută întotdeauna alimente pentru combaterea cancerului, iar uleiul din semințe de in este unul dintre ele. Conform cercetărilor (link direct studiu) de laborator, se pare că uleiul de semințe de in are succes în blocarea formării cancerului de colon la șobolani. Un alt studiu (link direct studiu) a constatat că uleiul de in poate controla răspândirea cancerului pulmonar la șoareci.

3. Îmbunătățește sănătatea pielii

Mulți oameni care utilizează ulei de semințe de in local sau intern raportează că îmbunătățește foarte mult calitatea pielii lor chiar și într-un timp relativ scurt. Mai multe studii par, de asemenea, să sugereze acest lucru.

4. Îmbunătățește funcția inimii

Din nou, acizii grași omega-3 din uleiul de semințe de in oferă un beneficiu major pentru sănătatea inimii și a sistemului circulator. Datorită faptului că acești acizi contribuie la reducerea inflamației, vasele de sânge se deschid pentru a permite ca mai mult sânge să curgă prin ele, deoarece mai mulți acizi grași omega-3 sunt introduși în organism.

Asta va ajuta la evitarea unui infarct, cât și a unui accident vascular cerebral, două dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Mai mult, acizii grași omega-3 vă ajută sistemul pulmonar pentru că pot reduce tensiunea arterială și, de asemenea, pot reduce riscul apariției unor bătăi neregulate ale inimii.

5. Constipația și ameliorarea diareei

Uleiul de in nu numai că ajută la promovarea mișcărilor intestinale regulate, dar ajută și la reducerea diareei. Un studiu efectuat pe animale în 2015 (link direct studiu) a constatat că uleiul de semințe de in a ajutat enorm în aceste zone la șoarecii de laborator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel