5 motive pentru care persoanele depresive sunt mai predispuse să înșele

Horoscopul relațiilor
Oamenii deprimați fac uneori lucruri greu de înțeles. Unele sunt mărunte, de exemplu nu se pot ridica din pat. Dar unele pot fi mult mai semnificative - cum ar fi să-și înșele partenerul.

Deși s-ar putea să nu pară, depresia și înșelarea partenerului au o legătură.
Terapeuții și antrenorii pentru viață care lucrează cu probleme de relații ce implică infidelitate văd adesea depresia ca una dintre cauzele principale.
Înțelegerea motivelor pentru care acestea ar putea fi importantă pentru partenerul înșelat, pentru a putea să poată construi un viitor împreună.
Iată 5 motive pentru care depresia și trișarea merg mână în mână.

1. Oamenii deprimați sunt predispuși la autodistrugere.
Este posibil să nu se ridice din pat sau să nu mai mănânce sau să evite compania prietenilor. S-ar putea să se izoleze și să se ferească până și de oameni care îi iubesc.

2. Oamenii deprimați au o părere atât de rea despre ei, încât asta îi va conduce la acțiuni care le vor face rău.
Din păcate, ele pot fi predispuse la infidelitate doar din cauza acestor îndemnuri autodistructive.
Ei cred că sunt lipsiți de valoare, că nimeni nu îi iubește și că sunt pierzători în lume care nu vor merge niciodată înainte.
Și cel mai bun mod de a întări aceste credințe este să faci ceva atât de cumplit - cum ar fi să fii infidel.
A fi necredincios îi ajută să se convingă de existența acelei părți rele din ei, ceea ce, din păcate, îi va face doar să fie și mai deprimați.
În plus, acest comportament autodistructiv va persista și se poate agrava dacă persoanele care sunt deprimate nu sunt tratate. Drept urmare, infidelitatea va continua, fără întrerupere.

3. Se simt fără speranță.
Caracteristica depresiei este lipsa de speranță - despre locul lor în lume, despre relațiile lor, despre viitor și despre modul în care nu vor înceta niciodată să mai fie deprimați.
Când viitorul este lipsit de speranță – când prezentul este lipsit de speranță - oamenii care sunt deprimați renunță adesea la prodență. Lucrurile care păreau excluse, precum infidelitatea, par brusc realizabile și chiar atractive. "De ce nu?" ei cred. „Oricum viața e de rahat, așa că de ce să nu înrăutățim totul, făcând ceva care ar putea să arunce în aer relația mea?
Cu cât persista mai mult deznădejdea, cu atât persoana se va agăța de aventura sa, dovedindu-și că lumea este un loc teribil și că este o persoană teribilă în el.

4. Le lipsește stăpânirea de sine.
Persoanelor care sunt deprimate le lipsește adesea stăpânirea de sine pe care o aveau atunci când nu erau deprimate. Limitele care i-au menținut la un standard în relațiile lor - și în societate - sunt aruncate deoparte.
Oamenii deprimați vor bea mai mult alcool, vor mânca mai multe alimente nesănătoase, vor dormi ore mai lungi și vor face lucruri cu care se autosabotează, doar pentru că nu se pot abține.
Fac acest lucru astfel încât să se simtă mai bine în acest moment, ceea ce poate servi pentru a alunga acea depresie, chiar dacă se va întoarce din nou mai târziu.
Dacă cineva are ocazia să fie necredincios, depresia ar putea să-i facă suficient de slabi pentru a ceda, chiar dacă nu ar fi avut niciodată nicio înclinație să facă acest lucru.

5. Orgasmele atenuează depresia pentru câteva ore
Un orgasm umple corpul cu substanțe chimice care dau senzație plăcută, de bună dispoziție, substanțe chimice care ajută la atenuarea depresiei pentru câteva ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel