6 plante care te scapă de țânțari
Autor: DCMedical Team pe 04 mai, 09:22 | Practic și util

Lavanda FOTO: pixabay

Aproape în fiecare grădină sunt câteva plante ale cărui miros nu este pe placul țânțarilor și a altor insecte. Lavanda și menta sunt doar două exemple.

Pentru cei care detestă mirosul de spray de insecte, dar vor cu orice preț să scape de țânțari și alți dăunători, puteți încerca plante precum lavanda și menta. Iată exemple de plante care nu sunt pe placul insectelor: 

1. Lavandă -  este excelentă pentru respingerea muștelor, a țânțarilor, a țânțarilor și a altor dăunători precum puricii.

2. Ulei de eucalipt - Deși nu este o plantă, eucaliptul este un excelent agent de respingere a insectelor, deoarece dăunătorilor nu le place mirosul. E o alternativă bine cercetată la pesticidele chimice comerciale. Funcționează bine ca insectifug și la rozătoare. Pentru a face un spray amestecați 10 picături de ulei de eucalipt cu două uncii de apă și două uncii de oțet alb. Îl puteți folosi ca insecticid în grădină sau pulverizați-l pe pielea expusă pentru a îndepărta țânțarii.

3. Menta - țânțarii și puricii urăsc mirosul.

4. Busuioc - Îndepărtează dăunătorii.

5. Mușcatele - țin la distanță insectele nedorite.

6. Rozmarin - Uleiul de rozmarin are un efect anti-țânțari foarte eficient. Planta este bună și în supe, potrivit farmersalmanac.com.

 

 

 

Practic și util Vezi toate articolele