6 REȚETE de măști pentru piele cu ulei de măsline. Buze, ochi, față, unghii și călcâie

Ulei de măsline în rețete pentru piele. Foto: Pixabay
Ulei de măsline nu folosim doar în salate sau la gătit. În diferite rețete „de casă” pentru piele, el poate fi util, printre altele, la vindecarea călcâielor crăpate, calmarea erupțiilor și exfolierea buzelor. Iată rețetele: 

Folosit de secole nu doar în bucătărie, ci și în cosmetică, uleiul de măsline este foarte bogat in vitamine, minerale, acizi grași naturali și antioxidanți. El previne îmbătrânirea pielii, apariția ridurilor și a liniilor fine și hrănește, întinerește și protejează pielea. Poate fi folosit de unul singur sau în combinații, iar dacă vreți să-l faceți mai parfumat puneți în el florile care vă plac. 

Iată cum poate fi folosit ulei de măsline în rețete de măști pentru piele: 

1) Exfolierea buzelor

Ingrediente:

2 lingurițe de zahăr brun
1 lingură ulei de măsline

Cum se folosește

- Se amestecă cele două ingrediente pentru a face un scrub.
- Frecați ușor acest amestec pe buze cu mișcări circulare.
- Lăsați amestecul să acționeze timp de 2 minute și curățați-l cu apă călduță.
- Aplicați balsam de buze.

2) Mască de față

Ingrediente:

1 banană coaptă
1 linguriță de ulei de măsline
1 lingură suc de castraveți
1 linguriță de suc se lămâie

Cum se folosește

- Amestecați ingredientele și aplicați-le pe față.
- Lăsați să acționeze 15 minute apoi spălați fața cu apă călduță.
- Folosiți o cremă hidratantă, dar nu grasă!

3) Baie hidratantă

Celebra și superba actriță Sophia Loren, a dezvăluit că toată viața a folosit ulei de măsline pentru a-și menține pielea sănătoasă și hidratată. Îl folosește nu doar în creme, ci și la baie. 

Cum se folosește: 

O modalitate ar fi să umpleți cada trei sferturi cu apă caldă și dăugați 5 linguri de ulei de măsline. Puteți adăuga și câteva picături de ulei de lavandă sau alt ulei esențial parfumat, pentru relaxare. Stați în apa caldă 10-15 minute, apoi vă spălați normal. 

O a doua modalitate ar fi să faceți masaj cu ulei extravirgin de măsline înainte de baie, să-l lăsați să acționeze vreo 15-20 de minute, apoi să vă spălați. 

4)  Îngrijirea călcâielor

Călcâiele moi și fără crăpături le obțineți aplicând uleiul uniform și masând bine. Urmați această rutină de 2-3 ori pe săptămână pentru cele mai bune beneficii.

5) Îngrijirea cearcănelor

Aplicați ulei de măsline pe zona sub ochi și masați ușor înainte de a vă culca, cu atenție ca uleiul să nu vă intre în ochi. Dimineața, vă spălați pe față cu apă călduță și aplicați o cremă hidratantă, nu grasă.  

6) Îngrijirea unghiilor

Vreți unghiile lucioase și sănătoase? Cu un disc demachiant, umeziți vârful degetelor și unghiile cu ulei de măsline. Masați bine după aplicare, lăsați să acționeze 5 minute, apoi spălați cu apă călduță, dacă este nevoie, pentru a scăpa de grăsimea suplimentară. Puteți face asta zilnic, iar după ce ați obținut efectul scontat, la interval de 4-5 zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel