7 semne că ficatul tău este plin de toxine. Cum să-l detoxifici

Ficatul are un rol esențial pentru sănătatea întregului corp. F iltrează alimentele, favorizează asimilarea vitaminelor și mineralelor în organism și elimină deșeurile toxice. Ficatul îndeplinește mai multe sarcini care îi conferă un rol crucial în buna funcționare a organismului.  Cu toate acestea, un stil de viață precar îl poate supraîncărca cu toxine.

Potrivit lui Anthony Berthou, nutriționist specializat în micronutriție, aceste 7 semne arată că ficatul este supraîncărcat cu toxine:

1. De multe ori te simți obosit

Acumularea de toxine provoacă oboseală cronică care se manifestă prin demotivare și slăbiciune resimțită în tot corpul. Potrivit cercetătorilor, oboseala este cel mai frecvent semn al bolilor hepatice. Acest lucru se datorează faptului că acest simptom rezultă dintr-o perturbare a chimiei creierului și a nivelurilor hormonilor, cauzată de slăbiciunea ficatului.

2. Ai probleme cu recuperarea după efort fizic

Te simți epuizat după ce ai urcat un etaj fără lift? Rămâi adesea fără aer după nici 10 minute de mers pe jos? Aceste semne pot indica faptul că ficatul tău este plin de toxine. Pentru a preveni aceste tulburări, exercițiile fizice sunt benefice pentru sănătatea ficatului. 

3. Ai tinitus

Tinitusul rezultă dintr-o disfuncție a sistemului nervos auditiv. Acest simptom poate afecta calitatea vieții celor care îl experimentează. Potrivit cercetărilor științifice, tinitusul repetitiv poate sugera diferite boli precum diabetul, insuficiența cardiacă, ciroză hepatică sau chiar leziuni cerebrale.

4. Ai adesea migrene

Sistemul digestiv este direct legat de creier. Din această cauză, durerile de cap și migrenele par a fi deseori rezultatul unei digestii proaste. S-a dovedit că tulburările gastro-intestinale sunt implicate în apariția migrenelor cronice.

5. Ai probleme cu somnul

În timp ce dormi, ficatul este responsabil pentru curățarea corpului de toxine acumulate în timpul zilei. Dar când organul hepatic este aglomerat de toxine, nu mai poate face această treabă, ducând la insomnii. 

6. Ai un ten palid sau gălbui

Dacă ai un ten palid sau gălbui, înseamnă că nivelul bilirubinei din sânge crește dramatic. Un articol științific explică legătura potențială dintre anomaliile pielii și bolile hepatice. Deci, atunci când pielea ta își schimbă culoarea, poate fi un semn că ficatul tău este plin de toxine.

7. Ai respirație urât mirositoare

Când mănânci mese grele, bogate în proteine, ficatul este responsabil pentru eliminarea excesului de azot care cauzează respirația urât mirositoare.

Cum să detoxifici ficatul

 - Ceai sau capsule de anghinare

- Ceai sau capsule de ridiche neagră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel