8 alimente și băuturi care te îmbătrânesc prematur

Îmbătrânirea poate fi încetinită
Îmbătrânirea este naturală, dar asta nu înseamnă că nu poate fi accelerată sau încetinită. În cazul de față vă prezentăm alimente sau băuturi care vă îmbătrânesc prematur: 

Dacă vreți să nu îmbătrâniți înainte de vreme, adică prematur, nu consumați: 

1) Mâncarea picantă

Mâncarea picantă îți face vasele de sânge să se umfle și chiar să se rupă, ducând la apariția unor urme violete pe față. Dacă aveți rozacee - frecvent întâlnită la femei după menopauză - căldura produsă de condimente poate declanșa o erupție. De asemenea, vă crește temperatura corpului, astfel încât transpirați pentru a vă răcori. Când transpirația se amestecă cu bacteriile de pe piele, aceasta poate provoca erupții, infecții și pete.

2) Soda și băuturile energizante

Cu cât consumați mai multe băuturi răcoritoare sau energizante, cu atât celulele din țesuturile dvs. îmbătrânesc mai repede. În plus față de acidul pe care-l conțin, au mai multe calorii și au adăugat zahăr – unele chiar 7-10 lingurițe la 350 ml - decât orice altă băutură. Combinat cu bacteriile din gură, acel zahăr formează, de asemenea, acid care distruge smalțul dinților și produce cariile, duce la obezitate și un risc mai mare de accident vascular cerebral și demență.

3) Excesul de sare 

O cină congelată, o conservă sau o mâncare făcută de-a gata și cumpărată de la magazin pot conține jumătate sau chiar mai mult din cantitate zilnică recomandată de sare. Când consumați prea multă sare, beți mai multe lichide decât în mod normal și să vă „inundați” la propriu rinichii. Orice apă în plus se va deplasa și depune în locuri din corpul care au mai puțină sare, cum ar fi fața, mâinile și picioarele. 

4) Alcoolul deshidratează pielea

Că alcoolul deshidratează nu e un secret. Dar acest lucru are un impact mare asupra organismului. Natural, embrionul uman conține 90% apă, apoi la naștere organismul conține 70%, iar la vârsta de un an, ajunge la 65%. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, conținutul de apă al organismului scade, dar se va menține între anumite limite: 66%-55%. Orice deshidratare de fapt accentuează acestă pierdere. Or, în piele conținutul de apă e de circa 73%, iar în mușchi între 73 și 77%. Când nu beți suficientă apă, pielea arată și se simte uscată și apar ridurile. 

5) Carnea procesată 

Carnea procesată, cum ar fi slănina, cârnații, șunca, salamurile și parizerul sunt afumate, sărate și conțin conservanți, astfel încât să dureze mai mult fără să se strice. Este ceea ce o face în egală măsură delicioasă  și periculoasă. Conservanții provoacă inflamații care vă pot afecta ccorpul. Puțină inflamație este bună: vă ajută celulele să se vindece. Prea multă, însă, poate provoca boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet.

6) Alimentele prăjite 

Diferența dintre aluat și gogoașă este o prăjire temeinică în ulei care fierbe. Acea prăjire promovează radicalii liberi sau molecule instabile care deteriorează alte molecule din celulele organismului și adaugă ani de zile pe piele. Puteți găsi, de asemenea, radicali liberi în alte alimente prăjite, cum ar fi cartofii prăjiți.

7) produsele de patiserie

Doar pentru că nu sunt prăjite nu înseamnă că sunt automat și mai sănătoase. Produsele de patiserie, cum ar fi fursecurile și prăjiturile, au un conținut ridicat de grăsimi care înfundă arterele și îngrașă. De asemenea, conțin zahăr, care poate provoca diabet, hipertensiune arterială și cariile dentare (printre altele). Inflamația este un alt motiv pentru a sări peste produse de patiserie. Cu cât e mai puternică inflamația în organism, cu atât crește riscul de artrită, depresie, Alzheimer și unele tipuri de cancer.

8) Fructoza 

Vărul chimic al zahărului de masă, siropul de porumb este bogat în fructoză, îndulcește băuturile răcoritoare și băuturile din fructe. Printre multe alte dezavantaje pentru sănătate, acesta interferează cu capacitatea corpului de a utiliza cupru, ceea ce vă ajută să produceți colagenul și elastina care vă mențin pielea sănătoasă, elastică și tânără. De asemenea, este bogat în calorii și vă pune în pericol să faceți diabet și boli de inimă. Deși este teoretic mai bună pentru organism decât îndulcitorii artificiali, agava și siropul extras din ea conține 90% fructoză, un tip de zahăr care poate fi descompus doar în ficat. Când ficatul este suprasolicitat, transformă fructoza în grăsime și produce mai mulți radicali liberi, compușii care vă afectează celulele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel