8 remedii naturale pentru aftă, sau ulcerațiile gurii

Ulcerațiile la nivelul gurii, sau afta, pot da un disconfort. Iată o listă de remedii casnice, la îndemâna oricui.

Ulcerațiile la nivelul gurii, denumite și afte, sunt destul de dureroase și pot dura până la o săptămână. Acest lucru se întâmplă atunci când mucoasa pielii din interiorul gurii se erodează pentru a forma o cavitate mică și superficială. Disconfortul care vine cu aceste leziuni mici este destul de sever și poate afecta mâncatul și vorbirea.

Există mai multe motive pentru această apariție, cel mai frecvent fiind mușcarea accidentală a interiorului gurii, fricțiunea împotriva dinților / periuței de dinți etc., aparat dentar, lipsa vitaminelor, lipsa somnului și stresul.

Deși gelurile și cremele topice fără prescripție medicală funcționează, există câteva remedii la domiciliu pentru ulcerațiile gurii pe care le puteți folosi pentru a atenua durerea și a accelera recuperarea.

Iată câteva remedii încercate!

Miere

Datorită proprietăților sale antibacteriene, mierea tratează zona afectată, oferind umiditate și împiedicând uscarea acesteia. Adăugarea unui vârf de curcuma la mierea crudă funcționează și mai bine.

Sfat: aplicați de 3-4 ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

Ulei de cocos

Uleiul de nucă de cocos este un remediu ușor disponibil și bogat în proprietăți antiinflamatorii, împreună cu proprietăți antifungice și antivirale. De asemenea, funcționează ca un antidot al durerii și oferă o ușurare imediată. Această soluție de ameliorare instantanee poate fi aplicată pe zona afectată de mai multe ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

Sfat: țineți o lingură de ulei de cocos semi-solid în zona afectată și experimentați o ameliorare instantanee a durerii.

Suc de Aloe Vera

Cunoscut pentru proprietățile sale liniștitoare, sucul de aloe vera poate reduce durerea cauzată de afte, atunci când este utilizată în mod regulat. Accelerează procesul de vindecare și controlează durerea. Puneți un pic de suc de aloe vera pe zona afectată de două ori pe zi pentru a obține ușurarea ulcerelor bucale.

Sfat: Dacă nu este suc de aloe vera, aplicați gel de aloe vera pe zona afectată!

Oțet de mere

Oțetul de mere este un produs popular de uz casnic folosit ca remediu pentru mai multe boli. Natura sa acidă lucrează pentru a ucide bacteriile care provoacă răni. Pur și simplu clătiți gura cu acest amestec pentru a amorți durerea și a începe procesul de vindecare.

Sfat: Diluați oțetul de mere cu apă înainte de clătire.

Apă sărată

Deși acest amestec ar putea să usture puțin, este folosit pe scară largă de mulți pentru a usca efectiv aftele gurii. Sarea este un ingredient vechi folosit pentru vindecarea rănilor și reducerea bacteriilor care cauzează același lucru. De asemenea, funcționează ca o spălare a gurii pentru a reduce bacteriile care cauzează respirație urât mirositoare.

Sfat: clătiți de două ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

Pasta de dinți

Pasta de dinți are proprietăți antimicrobiene care vizează bacteriile cauzatoare de infecție ale rănii. Aplicarea pastei de dinți pe zona afectată ar putea să înțepe, dar răcorește și zona afectată.

Sfat: folosind un bețișor pentru urechi, aplicați puțină pastă de dinți pe zona afectată o dată pe zi.

Usturoi

Fiind un antimicrobian natural, usturoiul este o alegere fantastică pentru a scăpa de ulcerele dureroase ale gurii. Se știe că are un ingredient numit alicină care acționează pentru amorțirea durerii cauzate de aceste răni, precum și diminuarea eficientă a dimensiunii acestuia.

Sfat: frecați un cățel de usturoi pe zona afectată de două ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

Suc de portocale

Cei care au un deficit de vitamina C sunt mai predispuși la ulcerul gurii decât restul. Sucul de portocale este o sursă fantastică de vitamina C și poate ajuta la vindecarea rănilor bucale ale rădăcinii sale.

Sfat: Consumați suc de portocale proaspăt stors în loc de suc disponibil în ambalaje tetra.

Pont: Pentru cei care suferă de o problemă severă se sugerează suplimente de vitamina B12 și acid folic! Dacă starea este severă, cel mai bine este să contactacteze medicul.

Dacă apare febră, acesta este u semnal de alarmă. Mergeți la medic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel