8 utilizări neobișnuite ale cojilor de portocală

Ai tendința de a vă arunca cojile de portocale la gunoi? Ai procedat total greșit! Acest citric cu multiple beneficii pentru sănătate poate fi utilizat în întregime. Portocalele conțin mult mai multe secrete decât cele pe care le știm deja.

Care sunt cele opt utilizări neobișnuite ale cojilor de portocală:

1. Coajă de portocală confiată: Fruct ideal pentru a stimula imunitatea, ca desert sau pur și simplu ca gustare, încearcă această rețetă rapidă:

- coji de portocale

- 1 cană de zahăr

1 cană de apă

Taie cojile de portocale în fâșii julien și apoi pune-le într-o cratiță timp de 5 minute. Ia-le de de pe foc și lasă-le să se usuce. Toarnă apa și zahărul într-o cratiță, în momentul în care începe apa să fiarbă, adaugă cojile de portocală uscate. Lasă să fiarbă 30 de minute, apoi ia-le de pe foc și lasă-le să se răcească. Repetă procedura, până când apa scade. Presară cojile de portocale cu zahăr și bagă-le la frigider. 

2. Infuzie de portocal: Taie cojile în cuburi mici și așază-le pe o cârpă fină și aerisită. Lasă-le să se usuce timp de 7 până la 15 zile. Odată ce sunt crocante, pune-le într-un borcan etanș. Toarnă o lingură mică de coji de portocale în ceai.

3. Un puternic agent de îndepărtare a petelor. Acest citric, ca și lămâia, are proprietăți de degresare remarcabile. 

Ai nevoie de:

- coji de portocale

- recipient de sticlă

- oțet alb

Taie cojile de portocale și așază-le în recipientul de sticlă. Toarnă oțetul și sigilează bine, apoi lasă să stea așa timp de 24 de ore. Filtrează și toarnă lichidul într-o sticlă cu pulverizator. Acest preparat poate fi folosit pentru degresarea și dezinfectarea oricărei suprafețe de lucru, chiar și a robinetelor și a plăcilor din baie. 

4. Parfum de cameră. Portocalele au puterea de a neutraliza mirosurile. Usucă la soare cojile de portocală timp de două săptămâni, apoi pune-le în pungi mici, pe care le vei depozita sub pernă, între haine. 

5. Odorizant de frigider. Pentru a stopa mirosurile urâte din frigider, pune coji de portocală în frigider, într-un castron și toarnă o lingură de sare peste ele. Adio mirosuri neplăcute!

6. Ulei pentru salate. Utilizează-l pentru a spori gustul salatelor. Pune cojile de portocală într-un litru de ulei de măsline și adaugă un băț de scorțișoară. Lasă la macerat cel puțin două zile. 

7. Deodorant pentru pantofi. Ai picioarele transpirate? Pune cojile de portocală direct în pantofi și lasă-le acolo peste noapte.

8. Dulceață din coji de portocală. O rețetă perfectă pentru toți gurmanzii! Pune aceeași cantitate de coji și zahăr într-o oală, precum și sucul din portocale, gătește la foc mic timp de aproximativ două ore. Crește temperatura de fierbere, apoi revii la foc mediu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel