Agent de poliție, risc de infecție cu HIV după ce a fost zgâriat de un individ infectat

HIV
Un agent de poliție a fost expus riscului de a se infecta cu HIV, după ce un individ care era infectat l-a zgâriat în timpul încătușării. Polițistul a relatat pe pagina de socializare incidentul, dar și ce trăiește de atunci.

Un polițist din București a fost expus riscului de a se infecta cu HIV, după ce a foast zgâriat de un bărbat pe care încerca să-l legitimeze și care era infectat. Incidentul a avut loc în București, în urmă cu  două zile.

Agentul de poliție care a fost victima incidentului a postat un text pe pagina de Facebook Polițiști 2.0, unde a explicat ce s-a întâmplat și ce trăiește de atunci.

El a explicat că după ce a văzut un grup de aproximativ 10-15 persoane care jucau tenis de picior într-o parcare, spărgeau semințe și ascultau muzică de la o mașină din parcare, a intervenit pentru a-i legitima și a-i îndepărta din zonă, având în vedere că încălcau restricțiile impuse. Unul dintre indivizi a devenit reclacitrant, l-a îmbrâncit pe colegul agentului de poliție, au fost jigniți, amenințați, fiind nevoie de intervenția mai multor oameni ai legii pentru a restabili ordinea. Individul a fost ridicat și dus la secție, însă în timpul încătușării acesta l-a zgâriat pe agentul de poliție. Ulteior i s-a confirmat că individul, așa cum amenința, era infectat cu HIV.

„A venit momentul în care mi s-a confirmat de către vecini și familie faptul că bombardierul chiar avea HIV”, a scris el pe pagina de socializare.

A fost transportat de urgneță la Institutul Matei Balș pentru analize, însă e nevoie de minim șase luni pentru a avea un rezultat cert. Culmea, individul nici măcar nu a fost reținut.

„Eram pierdut, mă durea sufletul și mă gândeam la riscul care și în procent de 0,1 înseamnă enorm, îmi venea să plâng de nervi și neputință și speram din tot sufletul că individul care m-a expus acestui risc să-și petreacă noaptea în arest.

Dar cum ultrajul nu este o faptă gravă și polițiștii reprezintă doar un indicator, doamna procuror nici măcar nu s-a obosit să se deplaseze la secție pentru atâta lucru, nu mai vorbim de reținere care era obligatorie (într-o țară cu apa caldă), bombardierul plecând liber acasă fără măcar sa fie audiat.

Și acum îi văd rânjetul satisfăcut în timp ce ieșea din secție și spunând «Acum vă cunosc, data viitoare vă trag în curte».

A fost umilită o întreagă instituție, o întreaga breaslă neputincioasă.

Eu stau și ma gândesc ce se va întâmpla cu viata mea dacă eu voi dezvolta virusul HIV sau hepatita B și mai stau și ma gândesc unde voi mai găsi motivația să-mi fac meseria cu determinare și curaj. Mie cine-mi plătește suferința?

Cine le alină suferința părinților mei?

Eu trag greu ca și mulți alți colegi iar bombardierul se plimba liber pe stradă, demonstrând încă odată ca oricine poate sa agreseze un organ al legii ca oricum nu pățește nimic.

Vreți siguranță și încredere?

Și noi vrem, dar suntem singuri!”, a scris el pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel