ALERTĂ! Tot mai mulți copii, bolnavi de COVID-19. Medic de la Spitalul Victor Gomoiu, avertisment pentru părinți

Copii, carantina
Tot mai mulți copii sunt bolnavi de COVID-19. Un medic de la Spitalul Victor Gomoiu trage un semnal de alarmă.

Diana Ionescu, director medical Spitalul Victor Gomoiu, a relatat, miercuri dimineață, la Antena 3, că se observă o creștere a numărului de cazuri pediatrice.

"Situația nu este îmbucurătoare. Am debutat anul cu data de întâi, în care cred că au fost patru sau cinci copii pozitivi. Ceea ce vreau să înțelegeți este faptul că totul este într-o continuă mișcare, noi avem tampoane pe fiecare secție, copiii se pozitivează zilnic și ajung să fie internați în secția noastră Covid. Noi suntem un spital suport COVID pediatric și, într-adevăr, anul acesta, observăm o creștere a numărului de cazuri pediatrice. Categoric, este în urma sărbătorilor de iarnă, a faptului că foarte mulți adulți s-au relaxat. Să nu uităm că cei mici sunt protejați de adulți. Lucrurile nu sunt îmbucurătoare, știm asta cu toții.", a precizat Diana Ionescu.

Avertisment pentru părinți

 

"Știm din studiile de specialitate că ei (n.r. - copiii) fac forme ușoare de COVID-19 sau sunt asimptomatici. Totuși, atrag atenția că există un procent mic, dar important când este vorba de copilul tău, care fac forme grave. Am avut din luna mai și până acum peste 52 de copii cu acest sindrom inflamator multisistemic. 

După cum spuneam, majoritatea copiilor sunt asimptomatici, dar la trei săptămâni, o lună apar anumite manifestări. Părinții trebuie să fie îngrijorați de febră, în primul rând, de diversele reacții cutanate, de starea proastă a copilului. Venind la spital, se fac anumite analize și doctorii noștri au pus diagnosticul de acest sindrom nflamator multisistemic, asociat cu COVID-19.", a declarat Diana Ionescu, director medical Spitalul Victor Gomoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel