Alexandru Rafila, despre pacienții evacuați de la Spitalul Foișor: Corpul Medical a fost ignorat! Nu se ține seama de starea de sănătate a pacienților

Prof dr Alexandru Rafila a explicat că transformarea Spitalului Foișor în spital destinat pacientților COVID 19 s-a făcut fără acordul Corpului Medical din unitatea medicală și că mutarea noaptea a pacienților nu ține seama de starea lor de sănătate!

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a comentat la Antena 3, situația incredibilă de la Spitalul Foișor care a fost transformat în spital COVID.

„Acum o săptămână s-a întâmplat un lucru, pe care unii l-au trecut cu vederea. Sâmbăta trecută, la aceeași oră, 21:15, domnul ministru Vlad Voiculescu convoca directorii de spitale din București pentru o ședință, deci sâmbăta seara, noaptea. Ca să vadă ce se poate face apropo de relocarea acestor spitale, încât o parte din ele să poată trata pacienți COVID.

Eu mi-am exprimat atunci surprinderea, pentru că mi se părea ciudat ca sâmbătă seara să constați, că trebuie să faci o ședință cu directorii spitalelor din București, când problema era cunoscută de luni de zile. Era menționată în presă, în scris, moțiunea simplă depusă de Partidul Social Democrat, și nu se întâmplase absolut nimic.

Acum, constatăm, că la o săptămână, sau la șase zile de la acel moment, se petrece, dacă vreți, se operaționealizează această discuție din seara zilei de sâmbătă, prin mutarea pacienților de la Spitalul Foișor. Vă spun, pe surse, că nu a existat niciun fel de consens cu Corpul Medical de la Spitalul Foișor care să agreeze acest tip de comportament. Deci, Corpul Medical de la Spitalul Foișor a fost ignorat, iar acest ordin care este semnat de Vlad Voiculescu, probabil că este semnat și de domnul Arafat, nu știu.

Mută noaptea pacienții, ceea ce mi se pare foarte periculos, pentru că nu ține seama de starea lor de sănătate, de partea emoțională a lor, a familiilor”, a declarat Alexandru Rafila, vineri seara, în exclusivitate la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel