Alzheimer: un posibil nou tratament ar viza reducerea cantităților de gaze toxice din creier

Un potențial tratament pentru demență și epilepsie ar putea fi prin reducerea cantităților de gaze toxice din creier, după a fost dezvăluit într-un nou studiu care folosește celule creierului de șobolan.

Cercetările publicate în Scientific Reports arată astăzi că tratamentele pentru reducerea nivelului de hidrogen sulfurat (H2S) din creier pot ajuta la evitarea daunelor cauzate de gaz. Testând celulele creierului de șobolan, echipa de oameni de știință de la Universitatea din Reading, Universitatea din Leeds și Universitatea John Hopkins din SUA a constatat că H2S este implicat în blocarea unei chei de intrare a celulelor creierului care ajută creierul să comunice eficient.

Dr. Mark Dallas, profesor asociat în neurologie științifică la Universitatea din Reading, a declarat: „Aceasta este o constatare interesantă, deoarece ne oferă noi informații despre rolul hidrogenului sulfurat în diferite boli ale creierului, cum ar fi demența și epilepsia. Am văzut că hidrogenul sulfurat acționează pentru a perturba funcționarea normală a canalelor de potasiu. Aceste canale reglează activitatea electrică în conexiunile dintre celulele creierului și, atunci când aceste canale sunt blocate să funcționeze corect, vedem celule cerebrale supraexcitabile, care credem că duc la moartea celulelor nervoase.

Implicația pentru tratamente potențiale este deosebit de interesantă, deoarece găsirea de medicamente care vizează producția de sulfură de hidrogen în creierul nostru poate avea o serie de beneficii pentru boli și există legături clare între acumularea de sulfură de hidrogen și alte semne de avertizare pentru boli precum Alzheimer.”

În studiu, celulele prelevate din creierul șobolanului au fost încărcate cu o moleculă de donator H2S, iar apoi au fost monitorizate semnalele electrice ale celulelor creierului. Expunerea rezultată la H2S a crescut nivelul de activitate în celulele creierului, iar cercetarea a reușit să stabilească faptul că efectul a fost controlat în mod specific de canalul de potasiu testat.

Echipa a reușit, de asemenea, să identifice care parte a canalului de potasiu permite acest efect de la H2S. Au folosit o formă mutantă a canalului de potasiu, care s-a dovedit deja că protejează celulele nervoase de o serie de stimuli toxici, inclusiv beta amiloid și au constatat că mutația a fost rezistentă la efectul H2S observat în celulele naturale.

Canalul mutant specific deține acum un interes special pentru cercetarea bolii Alzheimer, având în vedere beneficiile de protecție împotriva beta-amiloidului, care este, de asemenea, implicat în demență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel