Antibiotice Iași, profit în creștere cu 25% după primul trimestru din 2020

Medicamente
Antibiotice Iași a afișat un profit net în creștere cu 25% după primele trei luni din acest an, la 4,08 milioane de lei, datorat unei facilități fiscale.

Producătorul român de medicamente Antibiotice Iași a afișat un profit net în creștere cu 25% după primele trei luni din acest an, la 4,08 milioane de lei, datorită facilității fiscale de scutire de impozit pentru profitul investit în echipamente tehnologice, se arată într-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori București.

Profitul Antibiotice Iași, în cifre

Ca urmare a veniturilor înregistrate și a cheltuielilor efectuate, în trimestrul I anul 2020 profitul brut este în valoare de 4,19 milioane lei, în creștere cu 1% în comparație cu valoarea înregistrată în aceeași perioadă a anului precedent. Profitul net este în valoare de 4,08 milioane lei, cu 25% mai mare decât valoarea înregistrată în trimestrul I 2019 (3,27 milioane lei) și se datorează facilității fiscale de scutire de impozit pentru profitul investit în echipamente tehnologice, se precizează în documentul citat.

Profitul din exploatare a crescut, la 31 martie, cu 6%, la 5,45 milioane de lei, de la 5,17 milioane de lei, în perioada similară a anului trecut. De asemenea, veniturile din vânzări au urcat la 73,63 milioane de lei, cu 13% mai mari decât valoarea înregistrată la finalul trimestrului I al anului anterior. Creșterea a fost determinată de avansul cu 48,7% al veniturilor din vânzări pe piața din România.

Cheltuielilor cu materiile prime și materialele consumabile, în valoare de 35,48 milioane de lei, au urcat cu 7% în comparație cu valoarea înregistrată în perioada similară a anului 2019, iar cheltuielile cu personalul (23,23 milioane de lei) sunt cu 2% mai mici comparativ cu valoarea înregistrată in trimestrul I anul 2019 (23,72 milioane de lei).
Totodată, cheltuielile cu amortizarea și deprecierea (5,5 milioane de lei) sunt cu 7% mai mari în comparație cu valoarea înregistrată în perioada similară a anului precedent, ca urmare a punerii în funcțiune a obiectivelor din Planul de investiții aprobat, arată raportul citat.

Alte cheltuieli de exploatare, în valoare de 25,86 milioane de lei, sunt cu 5% mai mari comparativ cu valoarea înregistrată în aceeași perioadă a anului 2019. Din această valoare, suma de 10,00 milioane de lei este reprezentată de taxa claw-back, a cărei valoare la data întocmirii prezentului raport este estimată, întrucât calculele finale nu au fost comunicate de Casa Națională de Asigurări Sociale de Sănătate, se mai precizează în raportul companiei. În consecință, valoarea profitului din trimestrul II anul 2020 va fi influențată de nivelul efectiv al taxei claw-back din trimestrul I, se arată în comunicatul amintit.

Datoriile totale ale Antibiotice Iași se cifrau la 301,2 milioane de lei.

„Începutul anului 2020 a fost marcat de provocări majore în toate domeniile vieții, datorate pandemiei de COVID-19. Viața oamenilor, implicit cea a afacerilor, nu va mai fi cu siguranță la fel și vor fi multe de învățat de către guverne, autorități medicale, producători, jucători din domeniul farmaceutic și consumatori, deopotrivă, pentru că niciodată lumea nu a traversat, în epoca modernă, o criză de sănătate publică de o asemenea amplitudine. În contextul acestei pandemii, Antibiotice a demonstrat că este solidară cu sistemul de sănătate din România, continuând activitatea de producție și livrare de medicamente generice, utilizate în tratarea simptomelor de coronavirus, cat și în numeroase terapii și având capacitatea de a produce pe fluxurile proprii și alte medicamente, care în astfel de momente precum această epidemie cu coronavirus, să fie la îndemâna profesioniștilor din domeniul medical pentru tratarea pacienților vulnerabili", precizează Antibiotice Iași.

Antibiotice Iași, cel mai important producător român de medicamente generice, are în portofoliu peste 150 medicamente de uz uman, în forme parenterale (pulberi pentru soluții și suspensii injectabile), forme solide orale (comprimate, capsule) și forme topice (unguente, creme, geluri), ovule și supozitoare. Acest portofoliu cuprinde medicamente din clasele antiinfecțioase de uz sistemic, preparate dermatologice, sistem musculo-scheletic, cardiovascular, tract digestiv, sistem nervos central și medicamente pentru sănătatea femeii (sistem genito-urinar), notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel