APAA: Pacienții cu scleroză multiplă se vor putea trata mai aproape de casă! MODIFICARE LEGISLATIVĂ

Medic
Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA – a anunțat că prin modificarea Normelor tehnice de aprobare a programelor naționale curative, pacienții se vor putea trata ai aproape de casă, pentru că orice spital (care are neurolog) poate fi inclus în program. 

„Pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă vor avea acces mai rapid la servicii medicale în apropiere de domiciliu, în județul de reședință. Prin modificarea Normelor tehnice de aprobare a programelor naționale curative, orice spital se poate acredita pentru a fi inclus în Programul național de tratament al bolilor neurologice. În aceste condiții pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă vor putea să fie tratați și monitorizați de către medicul neurolog din județul de reședință, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze sute de kilometrii într-un centru universitar acreditat”, se arată într-un mesaj al APAA transmis redacției. 

Spitalele se pot înscrie în vederea acreditării completând documentele publicate în Ordinul Ministerului Sănătății nr 1225 publicat în Monitorul Oficial în data de 24 decembrie 2020.

„Îmbunătățirile aduse programului național de scleroză multiplă atât în vederea actualizării protocoalelor terapeutice, cât și acreditării a cât mai multor centre de neurologie în toată țara, se datorează colaborării dintre Societatea Româna de Neurologie și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune - APAA -, cu sprijinul Comisiei de Neurologie a Ministerului Sănătății și a specialiștilor din Casa Națională de Asigurări de Sănătate”, se mai arată în documentul citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel