Apelul CMR: Medicii și personalul medical trebuie să muncescă în siguranță

Medicii și personalul medical trebuie să își desfășoare activitatea în condiții adecvate și de siguranță, arată Biroul executiv al Colegiului Medicilor din România - CMR, într-un apel lansat miercuri. 

Intimidările, amenințările sau agresiunile de orice fel nu își au locul și nu trebuie să existe în momentul exercitării actului medical sau a oricărei activități în general, se subliniază în apelul CMR.

„Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România lansează un mesaj public: Echipele de medici și personal medical implicate inclusiv în procesul de vaccinare, precum și în orice altă activitate medicală, nu trebuie să fie împiedicate să își exercite atribuțiile, iar acestea, la rândul lor, să își desfășoare activitatea cu profesionalism si implicare pentru binele pacienților și al societății în general.

De la începutul acestei pandemii, de peste un an și jumătate, medicii, alături de întreg personalul medical, au fost în prima linie și au depus toate eforturile pentru a gestiona eficient situația și pentru a le asigura tuturor pacienților îngrijirile necesare. Aceste eforturi continuă acum și în contextul celui de al patrulea val al pandemiei.

Trebuie să existe, însă, un efort comun, la nivel de societate, dar și din partea fiecăruia dintre noi pentru a depăși cu bine această situație.

Vaccinarea este fundamentată pe medicina bazată pe dovezi. Există voci pro și contra – un drept pe care se bazează democrația – însă în permanență trebuie să existe respect reciproc și nu trebuie îngrădită sau perturbată nicio clipă desfășurarea unui act medical, indiferent care este acesta.

În aceste condiții, Colegiul Medicilor din România reiterează apelul ca medicii, alături de întreg personalul medical, să își desfășoare activitatea în condiții optime din toate punctele de vedere.

De asemenea, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România solicită autorităților să asigure protecția personalului medical implicat mai ales în procesul de vaccinare.

Cu toții – și noi, medicii, și toată societatea – ne-am fi dorit ca această pandemie să nu fi existat sau ca ea să se încheie cât mai curând, pentru a ne putea întoarce la viața normală, dar pentru a gestiona în mod eficient această situație epidemiologică cu care ne confruntăm cu toții, trebuie să respectăm atât măsurile de siguranță și ca fiecare dintre noi să își facă datoria”, se arată în apelul CMR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel