Ardeiul iute, 3 beneficii extrem de sănătoase la care nu te-ai fi gândit

Ardei iute. FOTO: Pixabay
Ardeiul iute are abilități analgezice, scade glicemia și îmbunătățește circulația sanguină.

Iată câteva motive pentru care să mănânci ardei iute mai des:

1. Analgezic - capsaicina, substanța conținută de ardeiul iute, ajută la ameliorarea durerilor articulare și musculare și a durerilor nervoase asociate cu neuropatia diabetică și artrita.

2. Scade glicemia - se utilizează în tratamentul diabetului pentru normalizarea nivelului de glucoză.

3. Îmbunătățește circulația - se folosește împreună cu alte remedii naturale ca tratament pentru varice la nivelul picioarelor.

4. Suprimă pofta de mâncare și stimulează metabolismul prin producerea căldurii în organism - capsaicina ajută organismul să ardă grăsimile pentru producerea de energie și este foarte apreciată pentru promovarea pierderii în greutate.

5. Îndepărtează răcelile și infecțiile sinusale - ardeiul iute curăță mucoasele din organism atunci când este bolnav cu o răceală sau o infecție sinusală. 

6. Ajută digestia și este bun pentru stomac, deoarece ajută la producerea salivei. Oprește diareea și sângerarea din ulcere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel