Aroma de lămâie te ajută să lucrezi mai eficient și să faci mai puține greșeli

Lămâile au numeroase beneficii pentru sănătate, dar, se pare, și pentru starea de spirit. Aroma de lămâie se pare că ajută la concentrare.

Lămâile au mult mai mult beneficii decât cele pe care le cunoaștem. Pe lângă că e un bun vitaminizant, lămâile aduc multe beneficii pentru sănătate. Inclusiv o lămâie tăiată în patru și pusă lângă pat poate avea un efect.

Dacă gustul prea acru al unei lămâi nu vă deranjează, aceasta poate fi consumată ca atare și veți beneficia din plin de efectele ei benefice. Dar, puțini sunt cei care pot să suporte gustul atât de acru, chiar dacă lămâia este un bun vitaminizant și plină de fitonutrienți, care merg la „vânătoare” în corp, pentru așa-numiții radicali liberi care provoacă daune.

Începând dimineața, poate fi consumat un pahar de apă călduță cu suc de lămâie, care poate ajuta, de asemenea, la digestie și vă poate îmbunătăți aspectul pielii. Cu alte cuvinte: nu există altceva decât beneficii de obținut din consumul acestui fruct acru.

Ajută la detoxifierea corpului și pierderea în greutate

Dacă doriți să profitați la maximum de apa cu lămâie, este important să o beți dimineața pe stomacul gol. În acest fel, va fi cel mai eficient atunci când vine vorba de curățarea corpului de toxine. În plus, stimulează pierderea în greutate. Acest lucru se datorează faptului că ficatul produce mai multă bilă dacă beți apă cu lămâie pe stomacul gol. Ca urmare, acest lucru vă face să fiți mai puțin înfometați și să digerați alimentele mai repede.

Consumul de apă cu lămâie este, de asemenea, bun pentru igiena bucală, datorită acizilor pe care îi conține lămâia. Acești acizi se asigură că bacteriile, precum și orice resturi de alimente pe care le-ați mâncat vor dispărea din gură.

Proprietăți antiseptice

Mirosul unei lămâi are proprietăți antiseptice, care vă pot influența starea de spirit. Aceasta înseamnă că aroma fructului vă poate ajuta să experimentați mai puține crize de depresie și anxietate și creează o atmosferă pozitivă în cameră și o stare revigorată. Singurul lucru de care aveți nevoie pentru acest truc este câteva lămâi. Tăiați capătul unei lămâi și așezați-o în poziție verticală, cu bucata tăiată în sus. Apoi tăiați fructul în patru, având grijă să nu tăiați complet bucățile. Așezați lămâia tăiată într-un castron lângă pat și lăsați aroma să își facă treaba. Dacă doriți ca acest truc să fie și mai eficient, puteți plasa un castron cu o lămâie tăiată în fiecare colț al camerei.

Ajută la concentrare

Dacă relaxarea nu este suficientă pentru a încerca acest truc, mai aduce și alte beneficii. Inhalarea aromei de citrice vă va stimula activitatea mentală. Veți deveni mai concentrat atunci când mirosiți această aromă în fiecare zi și memoria se va îmbunătăți, de asemenea. S-a constatat că oamenii care păstrează la locul de muncă lămâi și le pot simți aroma fac mai puține greșeli și lucrează mai eficient atunci când există un mirosul de lămâie în jur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel