Asociația Română pentru Servicii și Comunicare în Oncologie, premiată pentru suportul pacienților cu cancer pulmonar

Plămâni
Asociația Română pentru Servicii și Comunicare în Oncologie va fi premiată la Barcelona, în septembrie, drept recunoaștere pentru angajamentul în lupta contra pentru cancerul pulmonar. Premiul îi va fi acordat de Asociația Internațională pentru Studiul Cancerului de Plămân (IASLC).

Asociația Română pentru Servicii și Comunicare în Oncologie (ASPCO) va primi Premiul Advocate Travel de la Asociația Internațională pentru Studiul Cancerului de Plămân (IASLC) la Conferința Mondială IASLC 2019 privind Cancerul de Plămân (WCLC) de la Barcelona, Spania, care va avea loc în septembrie.

ASPCO este o organizație de voluntari care sprijină pacienții români cu cancer pulmonar. Prin implicarea cu IASLC, ASPCO speră să contribuie la propagarea mesajului că speranța trăiește în rândul pacienților cu cancer pulmonar și supraviețuitorilor români, în timpul lunii de sensibilizare a cancerului pulmonar, care va fi luna noiembrie.

„Ponderea cancerului pulmonar și rata mortalității sunt probleme semnificative în România", a declarat Csaba Laszlo Degi, doctor în psihologie clinică, cadru universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, avocat al pacieniților și directorul proiectului ASPCO.

„Vrem să creștem vocile pacienților cu cancer pulmonar prin cercetare transformativă. Scopul nostru final cu cercetarea este să avem un tratament plin de compasiune și susținere pentru toți bolnavii de cancer, făcând vizibilă supraviețuirea cancerului pulmonar în toată România", a mai spus acesta.

În calitate de câștigător al premiului Advocate Travel, ASPCO va primi înregistrarea gratuită a conferinței, o sumă monetară fixă pentru a ajuta la compensarea costurilor de călătorie, cazare de patru nopți la unul dintre hotelurile contractate de Conferință și gratuitate ca membru al IASLC pentru 2020, permițându-le ASPCO să continue lupta contra cancerului de plămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel