Aspirina, 4 utilizări inedite: cum te poate ajuta la curățenie sau ca balsam de păr

Aspirina
Fie că e folosită la ameliorarea durerii de cap, febră ori răceli, aspirina ameliorează durerea și poate ajuta la reducerea inflamației. Cu toate acestea, există multe alte modalități surprinzătoare de a utiliza aspirina.

Aspirina poate fi utilă, nu numai ca medicament, ci și pentru sarcinile casnice. Iată câteva probleme ce pot fi rezolvate cu ajutorul aspirinei:

Păr deteriorat: puteți face o mască hrănitoare, amestecând un blister de aspirine (20-30 de pastile) într-un bol cu apă caldă, care vă va face părul strălucitor și sănătos. Când aspirina s-a dizolvat, întindeți amestecul pe scalp și restul părului. Lăsați-l să acționeze 15 minute și apoi clătiți bine. Dacă suferiți de mătreață, puteți amesteca și două aspirine măcinate cu șampon. Părul va fi din nou în stare optimă.

Depozit de săpun pe marginea căzii de baie: Când stai mai mult timp în cadă, în jurul căzii se formează adesea un depozit enervant de săpun. Pentru a curăța acest lucru, adăugați doar cinci aspirine la detergentul folosit în mod obișnuit. Pulverizați amestecul în jurul căzii și lăsați-l să stea o jumătate de oră. Clătiți cu apă caldă, iar cada va străluci ca niciodată!

Piele deteriorată: Aspirina are un efect antiinflamator și poate ajuta la calmarea pielii. Amestecați 2 până la 3 aspirine cu puțin suc de lămâie într-un castron. Aplicați amestecul pe zonele cu probleme ale pielii și lăsați câteva minute. Important: nu lăsați acest amestec pe piele când stați la soare.

Pete de transpirație: Este foarte enervant dacă există pete de transpirație persistente pe haine. Atât pata cât și mirosul de transpirație nu sunt întotdeauna ușor de scos. Puteți face acest lucru amestecând niște aspirină cu apă caldă și aplicând pe pata de sudoare de pe îmbrăcăminte. Lăsați amestecul să acționeze 24 de ore, apoi spălați îmbrăcămintea conform instrucțiunilor de spălare ale producătorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel