Astm, cum se folosește PEF-metru. Dr Mihai Craiu, VIDEO demonstrație

Dr Mihai Craiu, explicație despre PEF-metru pentru pacienții cu astm. Foto: Facebook
Dr MIhai Craiu, reputat medic pediatru, explică într-un nou material video cum trebuie să folosească persoanele cu astm dispozitivul PEF-metru. 

„Astăzi despre PEF-metru (Peak Flow Meter). Acest instrument, extrem de ușor de utilizat de către școlari sau adulți, ar fi bine să il aibă toți pacienții astmatici și pacienții cu orice altă maladie reactivă de căi aeriene”, arată dr Mihai Craiu, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook intitulată Spitalul Virtual pentru Copii. 

„El ar putea să ne răspundă la întrebarea: oare de această dată răceala mea se va complica cu o nouă criză de astm? Iar răspunsul pozitiv ne oferă posibilitatea să acționăm din vreme, în concordanță cu recomandările Planului de Acțiune Scris, pentru a preveni agravarea stării clinice. Chiar cu 1-2 zile înainte de criză putem avea modificări la PEF-metrie (variabilitate mare a valorilor, cu scăderea de peste 20-30% a fluxurilor măsurate dimineața față de cele din seara precedentă)”, notează pediatrul Mihai Craiu. 

#PEFmetru

 

Astăzi despre PEF-metru (Peak Flow Meter). Acest instrument, extrem de ușor de utilizat de către școlari sau adulți, ar...

Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Miercuri, 22 iulie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel