Attila Laszlo, despre PNRR: nu sunt chiar atât de optimist privind planul de reziliență

Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat
EXCLUSIV
Attila Laszlo, secretarul Comisiei pentru Sănătate și Familie din Senat, și-a exprimat rezerva în ce privește proiectele finanțate prin PNRR. Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterii organizate de grupul de presă DC Media Group, „PNRR – urgențe ale sistemului național de sănătate”.

Attila Laszlo spune că, judecând după experiențele de până acum, nu este chiar atât de încrezător în ce privește finanțarea proiectelor din sistemul de sănătate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Legat de planul de reziliență, eu nu sunt chiar așa de optimist. Experiența îmi spune că niciodată n-am fost campioni și, foarte probabil, dacă nu schimbăm atitudinea, nu vom fi, nici în continuare, capabili să respectăm termenele care au fost propuse în acest program. Cu alte cuvinte, cred că este o oportunitate care stă în fața noastră. Ar fi bine să profităm de această oportunitate, indiferent - și nu vreau să intru într-o polemică - de ce este mai mult sau mai puțin într-un domeniu sau altul.

Dar, cred că trebuie să acordăm, în primul rând, proiectelor mature, care au depășit anumite faze de pregătire pentru a fi puse în aplicare și sper să nu mai intrăm în capcana greșelilor făcute în perioadele anterioare, și aici mă refer la asigurarea resurselor umane și la asigurarea funcționării acestor facilități nou create, care se vor naște în viitorul apropiat, pentru că, până acum, marea majoritate a proiectelor care s-au derulat prin astfel de fonduri sau de resurse, după terminarea finanțării au avut o problemă de funcționare”, a explicat el

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel