Avertismentul unui proeminent medic virusolog: școlile vor deveni „focare COVID”

Școlile și universitățile ar putea deveni „focare” de cazuri Covid-19. Acesta este avertismentul unui proeminent virusolog, Julian Tang, profesor de științe respiratorii la Universitatea din Leicester (Marea Britanie).

Potrivit lui Tang, pe măsură ce mai multe persoane cu vârsta peste 18 ani se vaccinează, coronavirusul se va concentra asupra celor rămași nevaccinați - grupele de vârstă mai tinere.

Conform teoriei Tang, acest lucru ar transforma școlile în focare COVID, care ar putea duce la o creștere a cazurilor de infectări cu varianta Delta, precum și la apariția de noi variante, scrie The Mirror

Deși este deja acceptat faptul că minorii și adolescenții se îmbolnăvesc mai puțin de Covid-19, asta nu înseamnă că nu pot răspândi virusul, în condițiile în care varianta Delta este mult mai contagioasă decât tulpina inițială.

Soluția ar fi vaccinarea minorilor cât mai curând posibil, este de părere Julian Tang, în ciuda faptului că această opțiune a fost exclusă de aproape toate țările, deoarece Covid-19 este mai agresiv dacă pacientul este mai în vârstă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel