Boala arterială periferică, ce efect are o aspirină pe zi

Sânge
O aspirină pe zi este recomandă deseori, în diferite boli. Medicii, însă, recomandă banala apirină și pentru boala arterială perferică, pentru că acesta va reduce tendința de formare a cheagurilor.

Boală arterială periferică (PAD) la nivelul picioarelor este explicată prin blocajul (formarea de plăci de ateroscleroză) în arterele care afectează fluxul de sânge.

Pe baza unor studii științifice mari care implică mai mult de 5.000 de persoane cu PAD, autoritățile recomandă administrarea unei comprimate zilnice de aspirină, scrie health.harvard.edu.

Pentru persoanele care suferă de această afecțiune, renunțarea la fumat, exercițiile fizice regulate și, adesea, alte medicamente, cum ar fi statinele, pot ajuta la prevenirea acumulării plăcii și la scăderea simptomelor.

Beneficiile aspirinei la persoanele cu PAD

Aspirina reduce tendința de coagulare a sângelui. Interesant, cu toate acestea, nu s-a demonstrat că aspirina reduce tendința de formare a cheagurilor în arterele piciorului sau de a îmbunătăți fluxul sanguin în picioare.

Într-adevăr, principalul motiv pentru tratamentul cu aspirină nu are nimic de-a face cu picioarele. În schimb, rațiunea este că persoanele cu PAD au adesea, de asemenea, ateroscleroză care afectează arterele inimii și casele de sânge al creierului, dar fără să știe, de multe ori.

O aspirină zilnică, luată în mod obișnuit, reduce riscul de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Deci, medicul dumneavoastră vă poate recomanda o aspirină simplă, pe care o găsiți la farmacie fără prescripție medicală.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel