Boala Crohn, asociată cu dieta: ce alimente o favorizează

Mezeluri: imagine cu scop  ilustrativ
Boala Crohn a fost asociată cu alimente care sunt cauza cea mai frecventă a inflamației.

Consumul unei diete bogate în alimente legate de inflamații - cum ar fi carnea procesată, dulciurile și cerealele rafinate - este asociată cu multe probleme de sănătate, inclusiv un risc crescut de cancer de colon, boli de inimă, accident vascular cerebral sau diabet.

Un studiu de la Harvard publicat online, de Gastroenterology, a găsit un alt risc potențial: boala Crohn, o afecțiune caracterizată prin zone de inflamație în intestinul gros și subțire.

Cercetătorii au evaluat informațiile despre dieta auto-raportate adunate timp de 30 de ani de la mai mult de 208.000 de persoane, bărbați și femei. Dietele au fost evaluate pe baza alimentelor care favorizează inflamația.

Persoanele care au înregistrat cele mai mari consumuri de alimente cauzatoare de inflamații au avut un risc cu 51% mai mare de a dezvolta boala Crohn.

Riscul pentru Crohn s-a dublat în rândul persoanelor care au trecut de la o dietă scăzută în astfel de alimente, la o dietă bogată în alimente inflamatorii, în timpul studiului.

Studiul este observațional și nu demonstrează că o dietă inflamatorie cauzează boala Crohn. Dar, cu atâtea alte riscuri asociate cu alimentele care promovează inflamația, este important să consumați cât mai multe alimente care luptă împotriva inflamației. Cu alte cuvinte, concentrați-vă pe alimente întregi, neprelucrate, fără adaos de zahăr - cum ar fi legume, fructe, cereale integrale, leguminoase (fasole, linte), pește, carne de pasăre, nuci, semințe, un pic de lactate cu conținut scăzut de grăsimi și măsline ulei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel