Boala cu o mie de fețe despre care părinții știu prea puține

Meningită  FOTO: pexels.com
Medic de familie și specialist pediatru, Valeria Herdea, vicepreședinte al Colegiului Medicilor din România, a vorbit la Interviurile DC News și Dc Medical despre meningită.

Boala cu o mie de fețe, cum e numită meningita, se poate ascunde în spatele unei febre asociate cu durere de cap, spune medicul de familie Valeria Herdea, vicepreședinte al Colegiului Medicilor din România.

”Dacă vorbim despre impactul bolilor infecțioase severe cum este meningita, lucrurile stau cu totul altfel, dramatic aproape, pentru că în spatele unei dureri de cap asociate cu febră se poate ascunde acest inamic teribil, o boală cu o mie de fețe, care este meningita sau, din păcate, septicemia, și uneori cu o evoluție foarte rapidă, putem pierde pacientul. Cu cât este mai mic, cu atât mai grav. Cam acesta este impactul educației medicale pe care, minimală, noi, practic, ar trebui să o avem din școală, și, sigur, a celei experimențiale”, afirmă medicul Valeria Herdea, la Interviurile DC News și DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel