Parkinson, boala neurodegenerativă cu creșterea cea mai rapidă din lume

Boala Parkinson
Un neurolog de la Centrul Medical al Universității din Rochester, SUA, susține că omenirea s-ar putea confrunta pe viitor cu o epidemie de Parkinson.

Medicul neurolog Ray Dorsey, neurolog la Centrul Medical al Universității din Rochester, SUA, consideră că omenirea s-ar confrunta în viitorul apropiat cu o epidemie de Parkinson, iar asta în condițiile în care un factor declanșator al afecțiunii se găsește într-o substanță folosită în curățare și produse de uz casnic (tricloretilenă), dar și în care Parkinson este tulburarea neurologică cu creșterea cea mai rapidă din lume. Numărul oamenilor cu această afecțiune a crescut cu 35% în ultimii 10 ani, în SUA. Experții cred că în 25 de ani se va vorbi de o dublare.

Această substanță se găsește în produse de degresare industrială, curățare chimică, dar și în produse de uz casnic - cele de lustruit pantofi și produse de curățat covoare. Cercetări din 2008 și 2011 au găsit dovezi că tricloretilena este un factor de risc pentru Parkinson, arată digi24.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel