Bogdan Tănase, omul-cheie care trebuia să trateze bolnavii de cancer, dispreț nemăsurat după ce i-a lăsat fără pastile: Cancerul nu este o urgență

Medicamente
Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic Bucureşti, numit de Vlad Voiculescu în martie, spune că din cauza lipsei de citostatice nu au murit pacienţii în cele 10 zile, iar lipsa acestui tratament nu ar trebui să schimbe pronosticul pacienţilor.

"Dacă mă întrebaţi dacă au murit pacienţi din cauza acestei lipse de medicamente, răspunsul este "nu". O întârziere de 7 zile într-un tratament oncologic nu este un capăt de ţară, cum este cazul în alte tratamente. De exemplu, în cazul unui stent. Cancerul nu este o urgență aşa cum sunt alte urgențe medico-chirurgicale", a spus Bogdan Tănase pentru Antena 3.

Medicii spun că tocmai întreruperea tratamentului favorizează înmulțirea celulelor maligne iar tratamentul trebuie, practic, reluat. 16 tipuri de citostatice lipsesc de la institut. O parte dintre ele sunt folosite pentru tratarea copiilor care au probleme oncologice.

"Sperăm să fie rezolvată criza săptămâna viitoare"

 

S-a ajuns în această situaţie după ce acordul cadru a expirat. Managerul nu a aflat la timp despre această situaţie, iar licitaţia a fost demarată abia în 7 aprilie.

"Nu avem acordul cadru care să ne permită achiziţia cu celeritate a citostaticelor, se poate doar prin negociere simplificată. De pe data de 7 aprilie s-a demarat procedura de negociere, care are nişte paşi de urmat, durează 15 zile, dacă nu sunt contestaţii. Azi şi mâine se finalizează (procedura). Sperăm să fie rezolvată criza săptămâna viitoare", a explicat Tănase.

Dr Bogdan Tănase a fost numit, în martie, de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în funcția de manager al Institutului Oncologic Prof. Dr. Al. Trestioreanu din București. Acesta a ocupat funcția de director medical al spitalului. 

Ce spune Ministerul Sănătății, află pe DCNEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel