Bolnavii cronici în pandemia COVID. Mădălina Hideg: o foarte mare vină din ceea ce se întâmplă o poartă autoritățile
Autor: Florina Pop pe 20 Martie, 19:05 | Asociații ale pacienților
Exclusiv

Doctor, mască. Foto: Ashkan Forouzani / Unsplash

Directorul Institutului Argument, Mădălina Hideg, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre un studiu privind impactul pandemiei asupra bolnavilor cronici.

Bolnavii cronici se numără printre cei mai afectați români de pandemia COVID deoarece le-a fost limitat accesul la servicii medicale, iar cauzele sunt multiple, susține Mădălina Hideg, directorul Institutului Argument. Acestea reies și dintr-un studiu pe 105 bolnavi cronici, realizat de institutul amintit la solicitarea DC Medical.

”Oamenii s-au temut de riscurile de îmbolnăvire cu COVID fiind foarte conștienți că bolile de care suferă reprezint, de fapt, comorbidități. (...) Pacienții la care noi am avut acces fac parte din categoria pacienților bine informați. Cu siguranță, situația este mult mai tristă la nivel general. Oricum, cred că o foarte mare vină din ceea ce se întâmplă o poartă autoritățile publice care nu au dus campanii de informare. Și asta reiese inclusiv din studiul nostru.

Persoanele pe care noi le-am intervievat spun clar că aceste campanii de informare nu sunt eficiente. Până la urmă ar fi trebuit să crească încrederea populației în actul medical în condiții de pandemie, ceea ce, din păcate, nu s-a prea întâmplat”, a precizat Mădălina Hideg.   

Asociații ale pacienților Vezi toate articolele