BRINZOLAMIDUM + TIMOLOLUM - prospect

Foto: Pixabay
BRINZOLAMIDUM + TIMOLOLUM - prospect. Acţiune: Antiglaucomatoasă. Brinzolamidă: inhibitor de anhidrază carbonică. Timolol: beta-blocant.

BRINZOLAMIDUM + TIMOLOLUM - prospect

Denumirea comericală: AZARGA

Prezentare: Picături oftalmice

Indicații: Scăderea presiunii intraoculare (PIO) la pacienţi adulţi cu glaucom cu unghi deschis sau hipertensiune intraoculară la care monoterapia determină reducerea insuficientă a PIO.

Contraindicații: Hipersensibilitate, astm bronşic, BPOC severă, bradicardie sinusală, bloc atrioventricular de gradul II sau III, insuficienţă cardiacă manifestă sau şoc cardiogen, rinită alergică severă şi hiper-reactivitate bronşică, acidoză hipercloremică, insuficiență renală (IR) severă.

Atenție!: Nu este recomandat pentru copii şi adolescenţi < 18 ani, datorită lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea. Similar altor medicamente oftalmice cu administrare topică, brinzolamida şi timolol sunt absorbite sistemic, cu posibilitatea apariţiei reacţiilor adverse sistemice ale betablocantelor, respectiv ale sulfamidelor. Nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, cu excepţia cazurilor în care este absolut necesar.

Reacții adverse: Frecvente: înceţoşarea vederii, durere oculară, iritaţia ochiului, senzaţie de corp străin în ochi, disgeuzie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel