București în carantină? Ministrul Sănătății, Cseke Attila: va fi o discuție mâine

Ministrul Sănătății Cseke Attila a declarat joi seara, 14 octombrie, la un post TV, că vineri, 15 octombrie, va avea loc o discuție privind intrarea sau nu în carantină a Bucureștiului.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat că vineri, 15 octombrie, va avea loc o disscuție  în Comitetul tehnico-științific despre intrarea în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov.

„Va fi o discuție și pe partea de specialiști. Comitetul tehnico-științific, care este în subordinea CNSU, mâine (n.r. vineri, 15 octombrie) va discuta, pentru că a fost și o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în București și Ilfov. Urmează să vedem ce spun specialiștii, în acest grup sunt și reprezentanții altor instituții și ministere, penru că o carantină zonală nu este o măsura despre care numai spunem că de mâine se instituie, trebuie alte reglementări”, a declarat Cseke Attila, joi seară, la Digi 24.

Acesta a fost întrebat despre propunerea premierului interimar cu privire la utilizarea certificatului verde inclusiv la magazine. „Va fi și această discuție legată de certificat, pentru că nu este corect să spui oamenilor care s-au vaccinat că tu nu mai poți să ieși pe stradă sau nu poți să te duci la un anumit tip de manifestare”, a mai spus ministrul, arată DC News.

Ministrul a menţionat că în Occident accesul în instituţii se face cu certificatul digital. "Aici sunt alte reglementări, dar sigur este şi această discuţie legată de certificat, pentru că oarecum nu este corect să spui oamenilor care au fost responsabili şi s-au vaccinat că tu nu mai poţi să ieşi pe stradă sau tu nu poţi să te duci la un anumit tip de activitate sau manifestare sau într-un anumit loc public. Să ştiţi că în Occident şi în hoteluri intri cu certificatul acesta. În toate instituţiile se intră astfel", a susţinut demnitarul, citat de Agerpres. 

BILANȚ COVID 14 octombrie

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.383 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 330 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.434 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 40.765 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 13.10.2021 (10:00) – 14.10.2021 (10:00) au fost raportate, de către INSP, 304 decese (149 bărbați și 155 femei), dintre care unul anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 304 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă  10-19 ani, 2 la categoria de vârstă 20-29 ani, 3 la categoria de vârstă 30-39 ani, 15la categoria de vârstă 40-49 ani, 28 la categoria de vârstă 50-59 ani, 68 la categoria de vârstă 60-69 ani, 110 la categoria de vârstă 70-79 ani și 77 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Decesul de la categoria de vârstă 10-19 ani este al unui pacient de sex feminin din județul Iași, în vârstă de 18 ani, nevaccinat, care prezenta comorbidități. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel