Bunele maniere la masă. Piersicile se consumă cu furculița și cuțitul. Când poți mușca din fruct

Știai că piersicile trebuie mâncate cu furculița și cuțitul? Iată când îți este permis să muști direct din fruct.

Piersicile se ţin cu mâna stânga pentru a le tăia în două. Separăm sâmburele de fruct şi-l curăţam de coajă. Se mănâncă fructul cu cuţitul şi furculiţa. Se pot pune pe masă mici recipiente pentru sâmburi, aşa cum facem şi pentru cojile de alune. Când sunt fără coajă, alunele se pun în recipiente mici, în faţa fiecărui musafir. Când sunt cu coajă, se aduc şi vase pentru coji

Portocalele, mandarinele, clementinele: le tăiem coaja în formă de stea, scoatem fructul şi-l separăm în felii pe care le mâncăm cu mâna. Bananele se curăţă cu cuţitul şi se mănâncă cu mâna sau, dacă sunt prea moi, cu cuţitul şi furculiţa. Pepenii şi ananasul sunt serviţi în felii şi se mănâncă doar cu furculiţa, dar dacă ananasul este foarte dur se justifică folosirea cuţitului. Kiwi se taie în două, se ţine o jumătate în mâna stângă şi se mănâncă miezul cu linguriţa.

Muşcăm cu poftă din fructe numai când suntem în livadă. Dacă toţi mănâncă fructele simplu, fără a le curăţa de coajă, fără tacâm, nu vom proceda altfel pentru a ne arăta distincţia. Gazda trebuie să aducă fructele bine spălate, deci nu se cuvine să le ştergem cu propriul nostru şerveţel.

Care sunt bunele maniere legate de cafea, ceai sau cacao cu lapte, află pe DCNEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel