Cadou neașteptat din corp care-i poate ajuta pe bolnavii de Alzheimer

Boala Alzheimer    Foto: newatlas.com
Un anticorp uman promite o posibilă soluție de găsire a unui tratament pentru boala Alzheimer.

Oamenii de știință au identificat un anticorp care ar putea împiedica o reacție timpurie în desfășurarea bolii Alzheimer. Cercetători de la Institutul Hertie pentru Cercetarea Clinică a Creierului (HIH) din Tübingen și Centrul German pentru Boli Neurodegenerative, Germania, au descoperit că anticorpul aducanumabul din șase anticorpi analizați a eliminat semnele fizice timpurii din creier ale bolii Alzheimer.

Acest anticorp, potrivit experimentelor pe șoarecii transgenici - care au fost tratați doar 5 zile înainte ca primele depozite de proteine ​​să se manifeste - au prezentat doar jumătate din cantitatea obișnuită de depozite în creierul lor.

”Rezultatele noastre sugerează că trebuie să ne concentrăm mai mult pe această fază foarte timpurie a Alzheimerului și să căutăm biomarkeri pentru acesta. De asemenea, avem nevoie de mai mulți anticorpi care să recunoască diferite tipuri de semințe de agregare și să ne ajute să înțelegem cum declanșează reacția în lanț și cum pot fi utilizate pentru terapie”, consideră unul dintre cercetătorii germani, potrivit unui comunicat al Centrului German pentru Boli Neurogenerative.

Majoritatea cercetătorilor susțin ideea că tratamentul bolii Alzheimer trebuie să înceapă mai devreme, nu atunci când declinul memoriei a început deja.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel