Carnea de pui NU trebuie spălată înainte de a o găti. Ce ASCUNDE acest obicei banal

Carnea de pui nu trebuie spălată înainte de a o găti, întrucât crește riscul de intoxicație alimentară, potrivit unui raport al Departamentului Agriculturii al Statelor Unite ale Americii și al Universității de Stat din Carolina de Nord. 

Motivul ar fi că poate fi contaminată cu bacterii periculoase precum Salmonella, Campylobacter și Clostridium perfringens. Deși bacteriile sunt distruse în momentul în care carnea este gătită, dacă alegem să spălăm carnea mai întâi, ele pot ajunge pe alte obiecte folosite în bucătărie, precum tocător, chiuvetă, cuțit etc.

"Chiar și atunci când consumatorii consideră că au curățat eficient chiuveta după spălarea cărnii de pasăre, acest studiu arată că bacteriile se pot răspândi cu ușurință pe alte suprafețe și alimente.", a explicat Mindy Brashears, secretar adjunct al USDA, pentru securitatea alimentelor. 

Oamenii de știință au realizat acest studiu pe 300 de persoane, pe care le-au împărțit în două grupe și le-au cerut să pregătească pulpe de pui și salată. Dacă unul dintre grupuri a primit instrucțiuni cu privire la modul de preparare în condiții de siguranță a puiului, inclusiv nespălarea acestuia, al doilea a primit provocarea fără reguli. Ulterior, experții au stabilit că 26% dintre persoanele care au spălat carnea de pui au avut E.Coli în salată, spre deosebire de 20%, în cazul celor care nu au spălat puiul.

De aceeași părere este și Catherine Brown, director executiv la Food Standards Agency din Marea Britanie.

"Spălatul cărnii crude de pui este o practică comună. Le recomandăm oamenilor să nu o mai spele și încercăm să îi facem pe aceștia să conștientizeze riscul bacteriei campylobacter. Campylobacter este o problema serioasă. Această poate cauza boli serioase și chiar și moartea.", avertizează expertul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel