Cât de dependent ești de telefonul tău. Efecte asupra sarcinilor zilnice

Telefon
Telefonul este prezent zilnic în mai toate sarcinile de la slujbă, dar și în viața de zi cu zi.

Cercetători de la King's College din Londra, Marea Britanie, au sesizat că aproape 40% dintre studenții chestionați prezintă simptome de dependență de smartphone-ul lor. Totul a plecat de la o afirmație de genul ”sunt dependent de telefonul mobil”. S-a făcut un sondaj la care au răspuns 1.043 studenți de la școala amintită. Chestionarele au inclus întrebări menite să evalueze numărul de timp în care elevii și-au folosit telefoanele, întrebări standard care s-au dovedit a dezvălui dovezi ale dependenței de genul - dacă un student a pierdut alte activități, deoarece nu și-a putut lăsa telefonul jos, dacă uneori nu a fost atent fiindcă a folosit telefonul sau a fost anxios dacă a stat câteva ore departe de smartphone. Tinerii au mai fost chestionați legat de obiceiurile de somn.

La final, cercetătorii au descoperit că 406 dintre studenți îndeplineau criteriile pentru a avea dependență de telefonul lor. Acești studenți au raportat că au simțit că utilizarea telefonului lor este scăpată de sub control și că au experimentat anxietate majoră atunci când sunt separați de dispozitivele lor. Au observat că utilizarea telefonului lor le-a împiedicat să facă alte lucruri pe care știau că trebuie să le facă, potrivit medicalxpress.

O altă concluzie a fost că folosirea smartphone-ului a fost un factor care a contribuit la lipsa somnului.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel