Cât durează să deprinzi un obicei. Cori Grămescu: nimic nu iese din prima

Exercițiile fizice
Cori Grămescu spune că obiceiurile se formează prin repetiție și prin acțiuni ușoare se schimbă comportamentele nocive.

Nutriționistul Cori Grămescu subliniază, pe rețelele sociale, că ”de multe ori ne împotmolim încercând să găsim planul perfect: cea mai rapidă dietă, cel mai bun program de antrenament, soluția ideală pentru rezolvarea tuturor problemelor noastre, iar preocuparea pentru găsirea celei mai bune strategii nu ne ajută să acționăm”.

Planul bun și valoarea lui

”Este perfect normal să ne facem un plan pentru a realiza ceea ce ne-am propus și este o bază de plecare bună, însă acțiunea este cea care ne aduce rezultate. Dar cât durează să deprinzi un obicei? Obiceiurile se formează prin repetiție, astfel cu cât dedici mai mult timp dansului, de exemplu, vei deprinde mișcări noi care trec de la imposibil de efectuat la lejeritate și, prin pași mici, îți dezvolți capacitatea de a deveni bun în ceea ce faci.Timpul nu are așa mare importanță în formarea obiceiurilor, ci contează mai mult repetiția și frecvența cu care practici acțiunile necesare progresului.

Mergi la sală o dată, apoi crești treptat numărul de antrenamente la sală, apoi minutele de mișcare în aer liber, adaugi treptat mai multe fructe și legume în alimentația ta și când tragi linie vei observa că pui bazele unui stil de viață sănătos în mod natural.

Cum combați ușor comportamentele nocive

Prin acțiuni ușoare, care nu pun presiune asupra noastre, reușim să schimbăm comportamentele nocive în comportamente sănătoase care devin rutină prin repetiție. Și dacă aveți dubii că puteți reuși să vă atingeți obiectivele, amintiți-vă că este important să vă bucurați și de proces în sine. Nimic nu iese din prima și fără să faci zilnic câțiva pași în direcția respectivă.

Aveți grijă de voi!”, îndeamnă nutriționistul Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel