Ce ASCUNDE orice durere în partea dreaptă a abdomenului. Mergi repede la medic, poate fi CANCER

Pancreatita
Ficatul doare, iar o durere în partea dreaptă a abdomenului poate fi semnul unei boli sau a unei tumori. Un reputat cardiolog, care a salvat mii de vieți prin transplant hepatic în Turcia, dar și în întreaga lume, lansează un avertisment. 

"Tumorile hepatice sunt alcătuite din celule hepatice și se comportă în primă fază exact ca și ficatul. De aceea, oamenii nu-și dau seama că au o boală gravă la ficat decât atunci când e prea târziu, când cancerul a ajuns la un stadiu avansat. Orice durere în partea dreaptă a abdomenului superior este un motiv să vă adresați medicului, dacă suferiți de diabet sau dacă sunteți peste greutatea normală, ori dacă în trecut ați suferit de obezitate și dacă aveți în familie persoane care suferă de boli hepatice, obligatoriu trebuie să vă monitorizați sănătatea ficatului anual.", precizează prof. dr. Yaman Tokat.

"Așadar, ficatul doare, dar atunci când simțiți orice fel de disconfort trebuie să apelați la un consult de specialitate, în special unul imagistic. „Ficatul doare când capsula ficatului este sub presiune. El nu doare în mod obișnuit, ci doar atunci când se mărește. Iar acesta e semnul unei boli sau a unei tumori.", declară medicul turc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel