Ce crede dr. Rafila despre relaxarea măsurilor în Capitală. A spus-o clar

Rafila, despre refugiații veniți din Ucraina
Vineri, 22 ianuarie, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis relaxarea unor măsuri de restricție, începând de luni. 

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a comentat decizia Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență de a relaxa parțial măsurile anti-COVID-19 în Capitală.

"Sigur, nu sunt ghicitor ca să știu ce se va întâmpla în următoarea perioadă, mai ales că nu plec de la niște premise asupra cărora să fiu sigur. Discutăm despre faptul că, în România, circulă de mai multă vreme această tulpină, pentru că deja avem două-trei săptămâni sau chiar mai mult de când a fost descoperită o persoană din județul Giurgiu.

Asistăm la o aparentă reducere a numărului de cazuri și, în mod evident, dacă se iau deciziile de relaxare, se ține cont de acest număr de cazuri aparent redus. Iar impactul potențial al noii tulpini nu a fost până acum constatat. Eu cred că puteam face, astăzi, aprecieri, a situației următoare, dacă am avea o radiografie fidelă a actualei situații, pe care, în mod evident, nu o avem.", a specificat medicul la Antena 3.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel