Ce poți face cu un săpun solid: 9 utilizări SURPRINZĂTOARE în casă

Săpun solid. Foto: Pixabay
Chiar dacă sunteți un fan al săpunului lichid, nu ar fi rău să aveți în casă măcar un săpun solid, deoarece poate fi folosit pentru a face niște lucruri destul de surprinzătoare. 

Iată cele mai bune motive pentru a păstra la îndemână un săpun solid:

1) Unge sertarele greu de închis și ușile glisante

Când sertarele sau ușile glisante nu se deschid/închid lin, frecați un baton de săpun pe marginile acestora sau pe șine. Se vor mișca mult mai ușor. 

2) Parfumează haine și dulapuri

Sertare, dulapuri, valize și mașini, ba chiar și încălțăminte cu miros frumos: Dacă ați cumpărat mai multe săpunuri parfumate, puteți să vă folosiți de mirosul plăcut pe post de odorizant. Îndepărtați ambalajul și înfășurați săpunul într-o țesătură (un prosop vechi funcționează excelent) și ascundeți-le în locurile enunțate. Funcționează excelent și în pantofi și cizme care au un miros neplăcut. Plus că atrag umezeala. 

3) Fermoarele blocate

Frecați cu săpun solid dinții unui fermoar care se blochează sau care se închide greu. Va aluneca mai ușor.

4) Ajutor la cusut

Utilizați o bară de săpun pentru a marca materialul atunci când faceți tivurile sau vreți să coaseți. Dacă îmbrăcați un săpun ușor mai moale într-o pânză, puteți să-l folosiți și ca pernuță de ace. 

5) Ajută la asamblarea mobilierului

Dacă ați cumpărat piese de mobilier care trebuie asamblate, dar e greu să faci respectivele piese să intre una într-alta sau ai probleme cu șuruburile, frecați-le cu un săpun solid uscat. Chiar și când vreți să tăiați lemn, puteți acoperi dinții unui ferăstrău cu săpun solid, pentru a aluneca mai bine prin lemn.

6) Deschizi mai ușor ușa

Dacă o încuietoare este rigidă, frecați cheia cu săpun, astfel încât să acoperiți bine suprafața. Introduceți cheia în încuietoare și învârtiți-o de câteva ori. Încuietoarea ar trebui să devină mai ușor de utilizat.

7) Te scapă de scârțâit

Săpunul solid va rezolva balamalele ușilor și scândurile de podea. Pur și simplu frecați un săpun solid pe marginile zonelor care scârțâie. 

8) Preveniți stropii de vopsea

Când vreți să văruiți pereții care au geamuri sau în jurul unei oglinzi, frecați geamul sau oglinda cu un baton de săpun. Chiar dacă vopseaua sare pe geam, săpunul o va face ușor de îndepărtat.

9) Vă protejează mobilierul de animale de companie

Animalelor de companie nu le place gustul de săpun. Așa că, dacă aveți un cățeluș care roade mobila, frecați picioarele meselor sau scaunelor, marginile mobilierului din lemn, cu un săpun solid. N-o să le mai roadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel