Ce să includem în dieta noastră primăvara. Recomandarea Lygiei Alexandrescu

Astenia sau starea de disconfort cu care vine primăvara pentru unii se poate corecta cu o bună alimentație, consideră nutriționista Lygia Alexandrescu.

Medicii nutriționișți recomandă ca primăvara să se acorde o atenție aparte vitaminei D deoarece lipsa soarelui din timpul iernii a influențat scăderea nivelului de fier din organism.

”Medicul pune diagnostic de anemie. Însă, suplimentele cu fier nu se pot lua după ureche, doar la recomandarea medicului și atunci venim în ajutorul acestora cu alimente recomandate și alimentele bogate în fier trebuie să facă parte din dieta zilnică. Şi aici nu ne referim doar la carne, care sigur este alimentul cel mai bogat în fier și cel mai ușor de absorbit de organism, și vorbim și despre fructe și despre legume", a afirmat Lygia Alexandrescu.

Aceasta recomandă fructe și legume cu pigment roșu: fasole roșie boabe, fasolea uscată, sfecla roșie, fructe de pădure, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel